بررسی آسیب ها و پیامدهای ارز 4200 تومانی بر اقتصاد كشور، موضوعی است كه رادیو فرهنگ امروز در برنامه «بازتاب» مطرح می كند.
برنامه «بازتاب» امروز با حضور كارشناسان، ابعاد مختلف آسیبها و پیامدهای ارز 4200 تومانی بر اقتصاد كشور را بررسی میكند.
پس از بهوجود آمدن التهابات ارزی در نیمه دوم سال 96، دولت در اواخر فروردین 97 با اعلام نرخ ارز ثابت 4200 تومانی تلاش كرد با ایجاد تصور فراهم بودن نامحدود ارز با قیمت مناسب، فضای روانی جامعه و بازار را آرام كند. این در حالی بود كه چون فعالان اقتصادی از وضعیت اقتصاد و قیمت ارز اطلاع كافی داشتند، این سیاست به ضد خود تبدیل شد.
اختلاف قیمت بالای ارز ترجیحی و ارز آزاد باعث شد صادرات دوباره این محصولات بسیار جذاب شود. هرچند صادرات كالاهایی كه مشمول ارز ترجیحیاند ممنوع شده است، بهعلت وسعت مرز و حاشیه سود بالای آن جلوگیری كامل از قاچاق این كالاها ناممكن بهنظر میرسد. بهعلاوه، برخی از نهادههای واردشده با ارز ترجیحی پس از استفاده در صنایع مختلف دوباره به خارج از كشور صادر میشود.
بهرغم ورود كالاها با نظارت دقیق به كشور، آنها بهصورت پنهان و قاچاق دوباره در كشورهای همسایه فروخته میشوند. در این فرایند، تمام نهادهای ذیربط بر تخصیص و تأمین ارز مورد نیاز و ورود كالا به كشور اطمینان داشته و در گزارشهای خود فرض بر تأمین عملیاتی نیاز كشور داشتهاند، اما در عمل كالایی در اختیار مصرفكنندگان و تولیدكنندگان قرار نگرفته است.
با توجه به اینكه اعلام شده قرار است ارز 4200 تومانی از امروز حذف شود، در برنامه «بازتاب» دكتر محمد خدابخشی، نایب رئیس اول كمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، دكتر حسن حسن خانی، كارشناس اقتصادی مركز راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام و دكتر علی مروی، كارشناس مسائل اقتصادی به بررسی این موضوع میپردازند.
برنامه «بازتاب» را به گویندگی ناصر صالحی ساعت 18:30 به مدت 30 دقیقه از رادیو فرهنگ روی موج 106مگاهرتز و 585كیلوهرتز دنبال كنید