پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی یكشنبه،سه شنبه و چهارشنبه از ساعت حوالی 8 صبح تا قبل از اذان ظهر به مدت متغیر

رادیو فرهنگ

پخش مذاكرات علني مجلس شوراي اسلامي

طرح انتقال آب دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان با اولویت بررسی می‌شود

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی با اولویت طرح انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان موافقت كردند.

1400/10/05
|
12:30

در جلسه علنی امروز (یكشنبه) مجلس حبیب الله دهمرده نماینده زابل در توضیح تقاضای خود برای بررسی با اولویت طرح كمیسیون عمران درخصوص انتقال آب دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان گفت: همانطور كه بارها در جریان قرار گرفتید آب جنوب شرقی كشور به ویژه استان سیستان و بلوچستان به رودخانه هیرمند وابسته بود و زمانی كه این رودخانه به دریاچه هامون جاری می شد، مردم این منطقه هیچ نیازمندی در این خصوص نداشتند و حتی با پرداخت مالیات به حكمرانان نیز در طول تاریخ كمك می كردند. طی دو سال گذشته پس از ورود آمریكا و انگلیس به افغانستان، تصمیمی مبنی بر وارد كردن لطمه به نظام جمهوری اسلامی اتخاذ شد تا این سرزمین خالی از سكنه شود.

وی اضافه كرد: بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری، سیستان و بلوچستان تنگه احد جمهوری اسلامی ایران است. امروز هیچ راه جایگزینی برای تامین آب منطقه شرق كشور جز انتقال آب از دریای عمان وجود ندارد. طی 2 سال گذشته یك قطره آب وارد ایران نشده است، این پیشنهاد چندین سال پیش به صورت عادی مطرح شد، اما امروز این طرح مورد تاكید كمیسیون عمران و دولت قرار گرفته و انتقال آب از دریای عمران بنایی است كه شرق كشور را تا خراسان شمالی به آب می رساند.
منبع: ایسنا

دهمرده گفت كه این طرح انتقال آب از دریای خلیج فارس نیست، متاسفانه شاهدیم كه سایر كشورها از آب دریای عمان استفاده می كنند، اما ما هیچ بهره ای از آن نمی بریم. اگر امروز چاره ای برای آبرسانی به شرق كشور اندیشیده نشود، شرق كشور دچار مشكل خواهد شد.

در مخالفت با این موضوع، حسن نوروزی نماینده رباط كریم گفت: در رابطه با انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوچستان دولت باید تلاش كند كه آب را نه تنها به سیستان و بلوچستان بلكه به فلات مركزی ایران نیز برساند. هر چند سیستان مظلوم است اما یزد، كرمان، اصفهان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و استان های دیگر را چه كنیم كه همه با مشكل كمبود آب مواجه هستند.

وی گفت كه آبرسانی به نقاط مختلف كشور وظیفه دولت است. زمانی برای دولت قانون تعیین می‌كنیم كه دستگاه مجریه كاری انجام ندهد حال كه تلاش می‌كند باید آب را به همه نقاط خشك ایران برساند چرا كه بسیاری از نقاط كشور با مشكل كمبود آب مواجه هستند و در رأس آن منطقه سیستان است. دولت باید در خط مقدم آبرسانی به كل كشور باشد، دولت باید همه بودجه را در مرحله اول صرف آبرسانی به فلات مركزی و نقاط كم آب كشور كند، این یك موضوع اجرایی بوده و تقنینی نیست.

ابراهیم عزیزی نماینده شیراز نیز در موافقت گفت: زمانی كه كشور همسایه نزدیك به 15 میلیون مترمكعب آب را شیرین سازی می‌كرد ما عملیات آب شیرین‌كن را در غرب بندرعباس شروع كردیم. در حال حاضر كشورهای همسایه 22 میلیون مترمكعب در شبانه روز آب از خلیج فارس نمك‌زدایی كرده و آب را برای مصارف مختلفی نظیر شرب، صنعت حتی جنگل‌كاری شیرین می‌كنند. ما برای انتقال و تأمین آب شرب و یا شیرین‌سازی آب 10 سال از كشورهای دیگر عقب هستیم.

وی ادامه داد: نمایندگان مجلس باید استان سیستان و بلوچستان را در موضوع تأمین آب یاری كنند، بی‌تردید اگر این طرح به تصویب برسد دولت باید با عزم و اراده بیشتر مشكل تأمین آب شرب را حل كرده و نیازهای استان را برطرف كند. بسیاری از استان‌ها با مشكل كمبود آب مواجه هستند، از ظرفیت شیرین سازی آب دریای عمان و خلیج فارس باید برای آبرسانی به سایر استان‌ها نیز استفاده كنیم

دسترسی سریع
پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی