پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی یكشنبه،سه شنبه و چهارشنبه از ساعت حوالی 8 صبح تا قبل از اذان ظهر به مدت متغیر

رادیو فرهنگ

پخش مذاكرات علني مجلس شوراي اسلامي

تعلل 20 ساله در ساماندهی و جمع آوری گازهای فلر/چرا كنترل و بهره برداری از این منابع محقق نشده است؟

نماینده مردم مسجدسلیمان در مجلس گفت: برای ممانعت از سوختن و هدررفت میلیون ها مترمكعب از گازهایی فلر، چه پروژه هایی از سوی وزارت نفت تعریف شده است؟

1400/03/18
|
10:00

علیرضا ورناصری در نشست علنی امروز (سه شنبه 18 خرداد) مجلس شورای اسلامی در سوالی از وزیر نفت گفت: باتشكر از همكاران و كاركنان خدوم صنعت نفت كه علی رغم مشكلات، مطالبات و كاستی ها، زحمات و عملكرد خود را در این صنعت بزرگ جهت سربلندی ایران اسلامی به خدمت جهادی آراسته اند.

وی خطاب به وزیر نفت ادامه داد: بیش از 20 سال است از موضوع ساماندهی و جمع آوری گازهای فلر در وزارت نفت می گذرد، با توجه به ارزش بالای اقتصادی گازهای مشعل و منافعی كه از جمع آوری آنها حاصل می شود و همچنین منافع غیرمستقیم این امر در كاهش آلودگی های زیست محیطی، بنا بود با هدف ممانعت از هدررفت ثروت ملی تا پایان برنامه ششم توسعه، سوختن 90 درصد از گازهای مشعل كنترل شود. با وجود متقاضی بخش خصوصی جهت این پروژه ها در شركت های مختلف، براساس ماده 48 قانون برنامه ششم توسعه كه می بایستی با نرخ عادلانه به این بخش سپرده می شد، چرا كنترل و بهره برداری از گازهای فلر تكمیل نشده است و پیشرفت فیزیكی مطلوبی ندارد؟

وی تصریح كرد: برای ممانعت از سوختن و هدررفت میلیون ها مترمكعب از گازهای فلر، چه پروژه هایی تعریف شده است؟ حتما اطلاع دارید در جهان سالانه بیش از 150 میلیارد مترمكعب گاز تحت عنوان سوزاندن گازهای مشعل به مواد آلاینده تبدیل می شود كه براساس آمارهای بانك جهانی این رقم معادل یك سوم مصرف گاز كل اروپاست! از حجم گازهای آلاینده، 75 درصد آن متعلق به 10 كشور است كه ایران نیز متاسفانه جزء آنهاست.

ورناصری گفت: در سال 2020 ایران سومین كشور با بیشترین حجم فلرسوزی در جهان بود كه سهم 9.3 درصدی از كل حجم فلرسوزی گاز جهان را به خود اختصاص داده است. البته از 2017 به بعد حجم فلرسوزی ایران با كاهش همراه شد و از 17.7 میلیارد مترمكعب در سال 2017 به 13.3 میلیارد مترمكعب در سال 2020 رسیده است.

سرگردانی نیروهای خدوم نفت را پیگیری كنید

وی با اشاره به موضوع مطالبات نیروی انسانی شاغل در وزارت نفت، ادامه داد: براساس تبصره 3 ماده 29 برنامه ششم توسعه باید همسان سازی كاركنان صددرصد انجام می گرفت كه این موضوع به صورت كامل محقق نشد و در بودجه 1400 طبق ابلاغ دستورالعمل 2608 رئیس سازمان اداری استخدامی و رئیس برنامه، بودجه پیش بینی و لحاظ شده است، حقوق كاركنان قراردادی باید صددرصد با حقوق كاركنان پیمانی همسان سازی شود، چرا این مهم انجام نشده است؟ چرا این مطالبه و حق قانونی همچنان معوق مانده است؟

ورناصری تاكید كرد: سوال بعدی من به دلیل تبعیت كاركنان قراردادی از قانون صنعت نفت، بایستی گروه بندی شغلی برای این كاركنان اجرا و فوق العاده ها مطابق مجموع مقررات اداری استخدامی صنعت نفت پرداخت شود، برای 34 هزار كارمند قراردادی گروه بندی ایجاد نشده است. برای 106 هزار نیروی پیمانكاری طرح طبقه بندی مشاغل اجرا شد، آقای وزیر چرا این همه مطالبات كه تكلیف قانونی شما بوده، رها شده است؟

این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: موضوع مطالبات نیروی انسانی موضوعی است كه انتظار داشتم وزیر به آن پاسخ دهد. در مورد موضوعات فنی مربوط به سوالات قبلی و هم موضوع همسان سازی كاركنان، كمیته مشتركی از وزارت نفت، سازمان پدافند غیرعامل و كمیسیون انرژی این مسائل را در میدان بررسی كند.

قالیباف در پاسخ به ورناصری مطرح كرد: با توجه به بازدیدی كه بنده هم به همراه شما انجام دادم، در رابطه با موضوع مشعل ها و جمع آوری گازهای فلر انصافاً تلاش های خوبی شده، در حوزه منابع انسانی هم اگر وزیر این موضوع را قبول دارد، كمیته مشتركی این موضوع را پیگیری كند.

ورناصری در ادامه تاكید كرد: واقعا مسائل مربوط به آلایندگی ها، خصوصاً در مسجدسلیمان كه وزیر هم صحه بر آن گذاشت، موضوعاتی هستند كه اگر رعایت نشود، در آینده با فاجعه مواجه خواهیم شد. بررسی میدانی در این خصوص باید از طرف سازمان پدافند غیرعامل و وزارت نفت صورت گیرد./
خبرگزاری خانه ملت

دسترسی سریع
پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی