عضو كمیسیون اقتصادی مجلس، افزایش 40 درصدی درآمدهای مالیاتی را موجب افزایش فشار بر تولید دانست و گفت: همچنین محل منابع درآمدی و مصارف هدفمندی یارانهها نیز كه رقمش 750 میلیارد تومان است، مشخص نیست.
محمد باقری در نشست علنی امروز (سهشنبه، 21 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با كلیات لایحه بودجه 1403 با اشاره به اهمیت سند ارائه شده از سوی دولت عنوان كرد: در بخش منابع بیشترین درآمد مربوط به افزایش درآمدهای مالیاتی و گمركی با 40 درصد بوده و وابستگی به درآمدهای نفتی 24 درصد كاهش یافته است.
نماینده مردم بناب در مجلس با بیان اینكه البته این موضوع بدون در نظر گرفتن منابع هدفمندی یارانهها است، افزود: این یعنی تمام فشاری كه بر تولید و اصناف در سال 1402 وارد شد، در سال آینده 40 درصد دیگر افزایش پیدا میكند یعنی اگر در سال 1402، 60 میلیون تومان مالیات میداد سال آینده باید 100 میلیون تومان مالیات بدهد، یا اگر واحد تولیدی یك میلیارد تومان مالیات داده سال آینده باید یك میلیارد و 400 میلیون تومان مالیات پرداخت كند.
وی ادامه داد: مجلس مصوب كرده كه پایههای مالیاتی به چه میزان افزایش پیدا كند و این افزایش 40 درصدی كه در بودجه 1403 آمده باید مشخص شود از كدام بخش گرفته خواهد شد.
باقری با بیان اینكه كمیسیون تلفیق بودجه 6 نقطه قوت و 8 نقطه منفی را برای لایحه دولت احصاء كرده است، ادامه داد: 750 هزار میلیارد تومان برای هدفمندی یارانهها دیده شده است كه مشخص نیست از كدام منابع تأمین خواهد شد.
عضو كمیسیون اقتصادی مجلس تصریح كرد: متأسفانه عدم شفافسازی در این حوزه نگرانیهایی را به وجود آورده كخه مشخص نیست این 750 میلیارد تومان قرار است از كجا تأمین و در كجا هزینه شود، من نمیگویم كه قرار است بنزین و گازوئیل گران شود ولی دولت باید به صورت مشخص منابع و مصارف را معلوم كند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با یادآوری اینكه نكته مهم بعدی كسری هدفمندی یارانهها است، اضافه كرد: در شرایطی كه منابع مشخص نباشد با كسری مواجه خواهیم شد و عملاً منجر به تعطیلی پروژههای عمرانی و تورم میشود.
باقری اضافه كرد: با 300 هزار تومان نمیشود یارانه به مردم پرداخت كرد، اگر میخواهیم یارانه واقعی به مردم بدهیم باید بالغ بر 2 الی 3 میلیون تومان به مردم یارانه پرداخت كنیم./
منبع: خبرگزاری خانه ملت