نمایندگان مجلس مصوب كردند به منظور توسعه، تعمیق و ترویج فرهنگ زیارت و اتخاذ تصمیمات هماهنگ در امور فرهنگی، اجتماعی، زیربنایی و زیرساختهای مربوط به امور زائران شورای ملی زیارت به شورای عالی ارتقاء یابد.
نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز(چهارشنبه، یكم آذرماه ) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با ماده الحاقی 11 و بند (ت) ماده 8 این لایحه موافقت كردند.
بر اساس ماده الحاقی 11 این لایحه؛ به منظور توسعه، تعمیق و ترویج فرهنگ زیارت و اتخاذ تصمیمات هماهنگ در امور فرهنگی، اجتماعی، زیربنایی و زیرساختهای مربوط به امور زائران (داخلی و خارجی) شورای ملی زیارت به شورای عالی ارتقاء مییابد. دبیرخانه این شورا در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مستقر میگردد.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مكلف است با همكاری وزارتخانههای كشور، راه، میراث فرهنگی، امور خارجه و اقتصاد برنامه جامع زیارت مشتمل بر تسهیل امر زیارت امور فرهنگی و اجتماعی زائر و بهبود ارتقاء زیرساختهای لازم را ظرف 6 ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون تهیه و به تصویب شورای عالی زیارت برساند.
همچنین دولت مكلف است سند جامع حج را با همكاری نماینده ولی فقیه در حج تهیه و نسبت به اجرایی نمودن آن اقدام قانونی را به عمل آورد.
در بند (ت) ماده 8 این لایحه نیز آمده است؛ بانك مركزی در رابطه با موسسات اعتباری از اختیارات ذیل برخوردار است:
1- الزام سهامدار عمده (مالك واحد) متخلف به كاهش میزان سهام از طریق واگذاری تمام یا بخشی از سهام تحت تملك خود در مهلت مقرر
تبصره- در صورت عدم واگذاری سهام مورد نظر در مهلت مقرر، تمامی حقوق و اختیارات مالكانه سهامداران متخلف سلب و به صندوق ضمانت سپردهها واگذار میگردد.
2- الزام به افزایش سرمایه از جمله از طریق انتشار و فروش سهام جدید به اشخاص ثالث بدون نیاز به تصویب مجمع عمومی و در صورت لزوم با سلب حق تقدم سهامداران
3- تبدیل مطالبات حال شده سهامداران عمده به سرمایه
4- تبدیل بخشی از سپردههای عمده به سرمایه
5- تبدیل بدهیهای غیرسپردهای به سهام
6- فروش یا انتقال تمام یا بخشی از داراییها و بدهیها با انتقال تمامی تضمینها و تعهدهای مربوطً عینا به بانك یا مؤسسه اعتباری غیربانكی دیگر یا شركتهای مدیریت داراییهای بانكی./
منبع: خبرگزاری خانه ملت