پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی یكشنبه،سه شنبه و چهارشنبه از ساعت حوالی 8 صبح تا قبل از اذان ظهر به مدت متغیر

رادیو فرهنگ

پخش مذاكرات علني مجلس شوراي اسلامي

دولت مكلف به تامین منابع موردنیاز بسیج برای مقابله با جنگ نرم و تهاجم فرهنگی شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی دولت را مكلف كردند با تامین منابع و پشتیبانی های لازم در طول برنامه هفتم بسیج را در مقابله با جنگ نرم و تهاجم فرهنگی در فضای حقیقی و مجازی كمك كنند.

1402/08/02
|
12:23

نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز (سه شنبه، 2 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، بند الحاقی (یك) ماده 102 این لایحه را با 179 رأی موافق، 3 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 206 نماینده حاضر در جلسه تصویب كردند.

در بند الحاقی یك آمده است: به منظورتقویت ّكمی و كیفی بسیج مستضعفین و اجرای فرمان اعتلای بسیج و نقش آفرینی بیشتر نیروهای مردمی درتمامی عرصه های گام دوم انقلاب اسلامی (از جمله امنیت، دفاع، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و علمی) دولت مكلف است با تأمین منابع و پشتیبانی های لازم در طول اجرای برنامه نسبت به موارد ذیل اقدام نماید:

-1 جذب، آموزش، سازماندهی، حفظ انسجام و نقش آفرینی تا تحقق بسیج ده ها میلیونی

-2 مقابله با جنگ نرم و تهاجم فرهنگی در فضای حقیقی و مجازی

-3 ترویج سبك زندگی اسلامی ایرانی و كمك به مقابله با ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی با تأمین بسترهای لازم و ظرفیت های مردمی

-4 ارتقای ّكمی و كیفی نقش و فعالیت های بسیج با تعامل دستگاه های اجرائی ذیربط از بسیج اقشار و متخصصین و برنامه های امنیت مردمی محله محور، امداد و نجات، هسته های علمی، مراكز رشد و شركت های دانش بنیان و تعمیق و ترویج ارزش های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و حفظ آثار آنان و گسترش اردوهای راهیان نور و پیشرفت كنگره ها و یادواره های شهدا

-5 توسعه و مشاركت بسیج سازندگی در كمك به دولت در امر محرومیت زدایی، اقتصاد مقاومتی، اشتغال و سازندگی مناطق محروم و روستاهای كشور

6- ایجاد زیرساخت های مناسب برای رده های مأموریتی بسیج

دكترمحمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی پس از تصویب این بند، گفت: 6 بندی كه در اینجا نوشته شده به گونه ای است كه نگران هستیم 5 سال تمام شود اما چیزی دست بسیج را نگیرد (بسیج نفعی نداشته باشد)، بندها به گونه ای نوشته شده كه ظاهر آن خیلی خوب است اما امیدواریم در عمل كمكی به بسیج شود.

همچنین نمایندگان بند (ت) ماده 102 این لایحه را برای بررسی بیشتر به كمیسیون ارجاع كردند كه رئیس مجلس شورای اسلامی در این زمینه بیان كرد: با دوستان ستاد كل هم صحبت كردیم بعضی از آن ها به اصلاح و برخی دیگر نیاز به اضافه شدن دارند، حوزه نظام وظیفه نكات قابل توجهی دارد و ستاد كل نیز نظراتی در این زمینه دارد. قبلا نیز بیان كردیم كه باید مقداری گره گشایی در این زمینه انجام شود به همین دلیل بند (ت) را به كمیسیون ارجاع می دهیم.

براساس این گزارش بند ارجاعی به شرح زیر است:

ت- ستادكل نیروهای مسلح موظف است به منظور تحكیم دفاع از استقلال، تمامیت ارضی كشور، استفاده بهینه از ظرفیت های ملی و ایجاد انگیزه لازم برای جوانان در انجام خدمت وظیفه و رشد، تعالی و توانمندسازی و افزایش مهارت های آن ها، نسبت به تدوین ساز وكار بهینه سازی و استحكام بخشی نظام خدمت وظیفه عمومی اصلاح مقررات ذیربط از جمله كاهش مدت خدمت وظیفه عمومی، كاهش نیاز به سرباز از طریق جایگزینی سایر عضویت ها، كاهش نیاز به خدمت پیوسته سربازان و پاره وقت نمودن خدمت سربازی برای بخشی از مشاغل سربازی به همراه الزامات آن اقدام كند و آن را به تصویب فرمانده معظم كل قوا برساند.

در طول سال های اجرای برنامه مشمولان دارای سه فرزند و بیشتر و مشمولان بالای سی و پنج سال دارای دو فرزند از خدمت سربازی معاف می باشند. ستاد كل نیروهای مسلح مكلف است در راستای تعیین تكلیف مشمولان غایب به نحوی برنامه ریزی نماید كه وضعیت مشمولان غایب مشخص شود.

همچنین نمایندگان به بررسی بند (ج) ماده 102 لایحه پرداختند و آن را با 159 رأی موافق، 12 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 206 نماینده حاضر در جلسه به تصویب رساندند.

در بند (ج) آمده است: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مجاز است نسبت به مولد سازی اموال غیرمنقول خود اقدام و منابع حاصله را پس از گردش خزانه و در قالب موافقت نامه متبادله با سازمان، مطابق با برنامه های مصوب ستاد كل نیروهای مسلح صرف تقویت و توسعه زیر ساخت های صنایع دفاعی نیروهای مسلح نماید./
منبع: خبرگزاری خانه ملت

دسترسی سریع
پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی