پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی یكشنبه،سه شنبه و چهارشنبه از ساعت حوالی 8 صبح تا قبل از اذان ظهر به مدت متغیر

رادیو فرهنگ

پخش مذاكرات علني مجلس شوراي اسلامي

میركاظمی: در بودجه 1402، 603 همت درآمد از محل فروش نفت پیش بینی شده است

رئیس سازمان برنامه و بودجه تاكید كرد: در بودجه سال آینده 700 همت درآمد از محل مالیات و 603 همت درآمد از محل فروش نفت پیش بینی شده كه انتظار می‌رود با كمترین كسری در این بخش‌ها مواجه شویم.

1401/11/02
|
13:37

مسعود میركاظمی در جریان جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در دفاع از كلیات لایحه بودجه سال 1402 بیان كرد: یكی از موضوعاتی كه از سوی نمایندگان اشاره شد این بود كه آیا منابع پیش بینی شده در بودجه سال آتی قابل وصول است یا نیست. باید بگویم ما در بودجه سال 1401 تنها در تبصره 14 بخشی كسری داریم اما در بودجه عمومی كشور و در منابع و مصارف به لطف خداوند به سمتی می‌رویم كه 95 درصد بین عملكرد و قانون همپوشانی وجود دارد و كمتر از 10 درصد مغایرت بین عملكرد بودجه با آنچه كه مصوب شده است خواهیم داشت. از آنجایی كه در بودجه سال 1401 سقف بودجه از سوی مجلس شورای اسلامی تغییر نكرد ما كمترین مغایرت را در عملكرد بودجه خواهیم داشت.

وی ادامه داد: یكی از ویژگی‌هایی كه در نوشتن بودجه مورد توجه ما قرار دارد این است كه منابع پیش بینی شده قابل وصول بوده و مصارف ضروری مورد توجه باشد. ما هزینه‌های اضافی را كاهش می‌دهیم. در سال 1400 با وجود این‌كه دولت را در شرایط بدی تحویل گرفتیم تا پایان سال 200 همت برای حوزه عمرانی و اشتغال تخصیص پیدا كرد. امسال نیز به لطف خداوند به این سمت حركت كرده و كمترین مغایرت را در تحقق بودجه خواهیم داشت.

وی در ادامه اظهار كرد: در لایحه بودجه سال 1402 منابع عمومی 1984 همت دیده شده است كه 700 همت آن مربوط به حوزه مالیات می‌باشد. میزان مالیاتی كه ما می‌گیریم به نسبت تولید ناخالص عدد قابل توجهی نیست و با توجه به اعلام سازمان مالیاتی این ظرفیت وجود دارد كه با توسعه مودیان مالیاتی و استفاده از فناوری اطلاعات رقم 700 همت از وجه مالیات در بودجه سال آینده تحقق یابد. اگر این میزان مالیات تحقق یابد ما تازه به ضریب 3.7 نسبت به تولید ناخالص در اخذ مالیات می‌رسیم در حالی كه در سایر كشورها این نسبت بین 9 تا 25 درصد است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه تصریح كرد: حدود 603 همت درآمد از محل فروش نفت پیش بینی شده است و این‌كه قیمت نفت از 85 دلار به 75 دلار كاهش یابد و یا از روزانه 1400 بشكه به 1200 بشكه برسد فرقی ندارد آنچه كه برای ما مهم است این است كه 603 هزار میلیارد تومان درآمد از فروش نفت قابل احصاء است و اعتقاد داریم كه كمترین مخاطره را خواهد داشت. در حوزه واگذاری اموال منقول و غیرمنقول نیز همین طور می‌باشد.

وی در ادامه تاكید كرد: همانطور كه مستحضر سهام ستاره خلیج فارس كه در سال جاری به فروش رسیده است دو قسط آن سال آینده به مبلغ 18 همت وصول خواهد شد. پیش بینی ما این است كه در سال 1402 میزان فروش اموال رشد قابل توجهی داشته باشد. از سوی دیگر پیش بینی شده كه 40 درصد به حساب صندوق توسعه ملی واریز كنیم. در سال جاری نیز سهم صندوق 40 درصد بود اما با اجازه رهبری 20 درصد از آن به بخش تملك دارایی‌های سرمایه‌ای با اولویت طرح‌های عمرانی و اشتغال هدایت شد. در سال آینده نیز سهم صندوق توسعه ملی از محل فروش نفت 40 درصد پیش بینی شده و سهم دولت 45.5 درصد پیش بینی شده و 14.5 درصد سهم شركت ملی نفت است. این یك ویژگی مثبت در لایحه بودجه سال 1402 به شمار می‌رود كه ما برداشتی از صندوق توسعه ملی نداریم.

وی اضافه كرد: عده‌ای از نمایندگان مطرح كردند كه تراز عملیاتی قابل تامل است. از آنجا كه در تبصره 14 در طول سنوات گذشته هزینه‌هایی دیده شده بود كه از جنس یارانه نبود و توازن این تبصره را برهم می‌ریخت ما 15 همت از هزینه‌هایی كه در تبصره 14 دیده شده بود را جدا كرده و به بخش بودجه منتقل كردیم. بدین ترتیب ما كمترین كسری تراز عملیاتی را خواهیم داشت. در بودجه سال آینده دولت با كاهش هزینه‌های خود به سمت توجه به تملك دارایی و سرمایه‌ گذاری رفته تا پروژه‌های عمرانی در حوزه‌های مختلف پیش برده شود.

رییس سازمان برنامه و بودجه در ادامه با بیان اینكه بیش از 3000 همت پروژه نیمه تمام داریم گفت: در بودجه مشاركت مردم در اجرای پروژه ها دیده شده است. همچنین در لایحه برنامه هفتم نیز مشاركت عمومی و خصوصی برای طرح های نیمه تمام را به طور جدی لحاظ خواهیم كرد.

به گفته وی، اگر روش تأمین اعتبار برای پروژه‌ها تغییر داده نشود و از ظرفیت مردم استفاده نشود، عدم تخصیص منابع به پروژه ها تكرار شده و همچنان نگران نیمه تمام ماندن پروژه ها خواهیم بود.

میركاظمی بخشی از ریشه تورم را در منابع و مصارف دانست و گفت: برای مدیریت مصرف منابع تلاش شده تا استقراض نكنیم و فشار بر مردم كم شود بر همین اساس میزان پایه پولی در لایحه بودجه 1402 كاهش پیدا خواهد كرد.

وی ادامه داد: بانك مركزی اضافه برداشت بانك ها را مدیریت خواهد كرد كه با این كار افزایش پایه پولی كنترل می شود؛ از مجلس می خواهیم اجازه دهد مدیریت تبصره ها بر اساس آیین نامه تدوین شده از سوی دولت پیش برود تا بتوانیم پایه پولی را مدیریت كنیم.

میركاظمی اضافه كرد: ارز 4200 تومانی نخواهیم داشت كه باعث افزایش هزینه ها بر مردم می شد؛ 250 همت تسویه بدهی اوراق می كنیم كه دولت های قبل هزینه كرده بودند اما ماهیانه 180 اوراق منتشر كردیم و ماهیانه 15 همت اوراق تسویه كردیم، سال آینده 330 همت به صندوق ها كمك می شود كه با در نظر گرفتن 180 همت كمك به سازمان تأمین اجتماعی، 345 همت خواهد شد.
منبع: ایسنا

دسترسی سریع
پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی