پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی یكشنبه،سه شنبه و چهارشنبه از ساعت حوالی 8 صبح تا قبل از اذان ظهر به مدت متغیر

رادیو فرهنگ

پخش مذاكرات علني مجلس شوراي اسلامي

بذرپاش: ما همه در یك كشتی نشسته‌ایم/ مگر می‌توان برای مردم كار نكرد

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی ضمن تشریح برنامه‌هایش به خصوص در حوزه مسكن گفت: ما همه با هم در یك كشتی نشسته‌ایم، همه ایرانی هستیم و برای یك كشور و یك نظام كار می‌كنیم مگر می‌توان برای مردم كار نكرد؟

1401/09/16
|
11:36

مهرداد بذرپاش در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس به ارائه و دفاع از برنامه‌هایش جهت تصدی وزارت راه و شهرسازی پرداخت.

بذرپاش با تبریك روز دانشجو اظهار كرد: امروز می‌خواهم درباره پیشرفت ایران صحبت كنم. صحبتم درباره یك وزارتخانه نیست، امروز درباره مسیر یك پیشرفت صحبت می‌كنم اساسا در جمع شما نمایندگان حرف زدن كمتر از این موضوع در شأن شما نیست. ما یك حركت پیشران در دو سه سال آینده را انجام خواهیم داد.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با بیان این‌كه این وزارتخانه پنج صنعت ریلی، هوایی، دریایی، ساختمان و حمل و نقل را تحت پوشش دارد، اظهار كرد: باید نگاه صنعت‌گونه به این وزارتخانه داشته باشیم كه پیش از این وجود نداشت. صنعت یعنی بازار و قیمت تمام شده، نرخ فروش، مواد اولیه، تكنولوژی و ارتقاء فناوری و سود مورد توقع؛ ما درباره صنعت حرف می‌زنیم پنج صنعت بزرگی كه اجزای اصلی را به خود اختصاص داده است. ما با بحران فرسودگی دست به گریبان هستیم كه این را مشخصا می‌توان در صنایع ریلی، حمل و نقل و ماشین‌های تجاری دید. 15 هزار خطوط ریلی ساخته شده و الان با بحران بهسازی مواجه هستیم. باید به این موضوع توجه شود.

بذرپاش همچنین گفت: برخی می‌گویند كه بنده برنامه‌ای ارائه نكرده‌ام، همین افراد در كمیسیون‌ها حضور پیدا كرده و بعد از طرح انتقادشان از جلسه خارج شدند حال این‌كه اگر می‌ماندند برنامه‌هایم را هم می‌شنیدند.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با بیان این‌كه اتمام پروژه‌های نیمه تمام به منابع مالی نیاز دارد، ادامه داد: روش‌های تامین مالی برای اجرای پروژه‌ها مهم است، من رسما در دیوان محاسبات بودم و از بودجه خبر دارم، باید راهی برای تامین منابع مالی برای اجرای پروژه‌ها پیدا كنیم. روش‌های جدیدی لازم است تا بتوان مصوبات مجلس شورای اسلامی همچون ساخت چهار میلیون مسكن را اجرا كرد. ما كمبود مهندس و تكنسین فنی برای ساخت ساختمان و سایر متخصصان برای احداث نداریم.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در ارزیابی برای میزان بودجه لازم برای ساخت چهار میلیون مسكن با متراژ 100 متر گفت: نزدیك به دو برابر بودجه عمرانی كشور یعنی 2800 هزار میلیارد تومان برای ساخت چهار میلیون مسكن نیاز داریم، پس فكر نكنید اگر از ساخت مسكن كوتاه آییم مقصر دولت است یا برعكس مقصر مجلس است، ما همه در یك كشتی نشسته‌ایم و همه برای ایران و نظام تلاش می‌كنیم مگر می‌توان برای مردم كاری نكرد.

بذرپاش با بیان این‌كه وزارت راه و شهرسازی وزارت امید است، تصریح كرد: یكی از مشكلات برای ساخت مسكن زمین احتكار شده است، دولت‌ها و مجالس قبلی كاری نكردند و قیمت ملك افزایش پیدا كرد كه باید برای آن چاره اندیشی كرد. لازم است احتكار غیرقابل قبول زمین در شهرها وجود دارد. برای ساخت مسكن یك روش واگذاری زمین به افراد سازنده است، همچنین زمین رایگان و انبوه‌سازان و پیمانكاران بزرگ كه دارای منابع مالی هستند، داده شود و دولت در قالب اسنادی با آنها تبادل مالی كند.

وی اضافه كرد: روش دیگر نوسازی بافت‌های روستایی و شهری است كه در شهرهای بزرگ شهرداری‌ها مجوز لازم برای ساخت مسكن را می‌دهند.

ادامه دارد...
منبع: ایسنا

دسترسی سریع
پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی