نمایندگان مجلس شورای اسلامی سازوكاری را برای توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و یكپارچهسازی حكمرانی در ترویج و همچنین بسط و گسترش مفهوم ایثار، جهاد، مقاومت و شهادت به عنوان سبك زندگی فاخر و مشاركت دستگاهها پیش بینی كردند.
نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت صبح امروز (دوشنبه) و در جریان بررسی بخش های هزینه ای لایحه بودجه 1401، بندهای الحاقی 2 و 3 تبصره 9 بودجه 1401 را تصویب كردند.
طبق این مصوبه، در راستای اجرای ماده(66) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی شهریهبگیر مجاز نیستند به دلیل عدم پرداخت هزینه شهریه از ثبت نام، شركت در امتحانات و یا ارائه مدرك تحصیلی به مشمولان این ماده خودداری نمایند.
در ماده 66 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران آمده است: «بنیاد موظف است نسبت به تأمین و پرداخت صد درصد (100 %) هزینه شهریه كلیه دانشجویان شاهد (همسر و فرزندان شهدا)، جانباران بیست و پنج درصد (25 %) و بالاتر و همسر و فرزندان آنها و آزادگان و همسر و فرزندان آنان را كه در مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی غیردولتی، پیام نور، شبانه دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی و هر مؤسسه و دانشگاه آموزش عالی شهریه بگیر مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی مشغول تحصیل می باشند، اقدام نماید. »
همچنین بند الحاقی 3 نیز تصویب شد كه طبق آن، «به منظور توسعه و ترویج فرهنگ ایثار شهادت و یكپارچهسازی حكمرانی در ترویج و همچنین بسط و گسترش مفهوم ایثار، جهاد، مقاومت و شهادت به عنوان سبك زندگی فاخر و مشاركت دستگاهها در این امر خطیر، كلیه دستگاههای اجرایی موضوع ماده(29) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مكلفند، حداقل یك درصد(1%) از اعتبارات هزینه ای خود را به استثناء فصول(1) و(6)، برای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران، مطابق دستورالعمل اجرایی كه توسط شورای عالی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تهیه و ابلاغ می گردد، هزینه نمایند. سی درصد(30%) از منابع این بند به بنیاد شهید و امور ایثارگران اختصاص یافته تا به منظور توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی هزینه گردد.»
منبع: ایسنا