بهزاد صدیقی در گفتگو با برنامه هفتانه امروز درباره برگزاری دومین دوره جشنواره اكبر رادی گفت: مهمترین اهداف این جشنواره، كشف استعدادها در حوزه نمایشنامهنویسی و كمك به تقویت بنیانهای این هنر در كشور است.
مؤسسه¬ فرهنگی هنری استاد اكبر رادی با همكاری نهادهای فرهنگی، هنری و اجتماعی، دومین دوره جشنواره تئاتر اكبر رادی را از 27 تا 30 آذرماه 1398 در تهران برگزار میكند. ¬
به همین مناسبت علی جعفری كارشناس برنامه هفته امروز (دوشنبه 8 مهر) با بهزاد صدیقی دبیر دومین دوره جشنواره اكبر رادی درباره كم و كیف برگزاری این جشنواره گفتگو كرد.
دبیر دومین جشنواره ملی تئاتر اكبر رادی با اشاره به زمان برگزاری این رویداد در آذر سال جاری در تهران و در پنج بخش رقابتی و غیررقابتی گفت: مهمترین اهداف این جشنواره، كشف استعدادها در حوزه نمایشنامهنویسی و كمك به تقویت بنیانهای این هنر در كشور است.
بهزاد صدیقی افزود: بخش های مقالات پژوهشی رادی شناسی، نمایشنامهنویسی و رادیو رادی كه مربوط به آثار نمایش رادیویی بر اساس نمایشنامه های زنده یاد اكبر رادی است سه بخش رقابتی این رویداد و اجرای آثار صحنهای و برگزاری سمینار بینالمللی نمایشنامه نویسی رئالیستی ایران، دو بخش غیررقابتی دومین جشنواره اكبر رادی است.
وی ادامه داد: در بخش نمایشنامه نویسی به عنوان یكی از بخش های رقابتی این جشنواره، كلیه نمایشنامه نویسان می توانند متقاضی حضور باشند، موضوع آثار در این بخش آزاد است. با وجود این، برای آنكه نمایشنامه نویسان آثارشان در این بخش برای رقابت پذیرفته شود باید پیش از این حداقل دو نمایشنامه از آنها به اجرای عموم رسیده و شرط دیگر آنكه نمایشنامه های ارسالی نباید تا به حال در هیچ كدام از مسابقات نمایشنامه نویسی شركت كرده باشند.
صدیقی یكی از ویژگیهای متفاوت دومین دوره جشنواره تئاتر اكبر رادی در قیاس با گام نخست آنرا برگزاری بخش سمینار نمایشنامه نویسی رئالیستی ایران و جهان دانست و افزود: در این حوزه پژوهشگران تئاتر ایران و دیگر كشورها میتوانند با استناد به آثار اكبر رادی به عنوان نمایشنامه نویس ایرانی و نمایشنامه نویسانی چون اگوست سیمبرگ، هنریك ایبسن، آرتور میلر و آنتوان چخوف به عنوان نمایشنامه نویسان جهانی مقالات خود را برای حضور در این سمینار به دبیرخانه جشنواره ارسال كنند.
دبیر دومین جشنواره تئاتر اكبر رادی درباره بخش رادیو رادی (تولید آثار نمایش رادیویی با استناد به نمایشنامه های اكبر رادی) توضیح داد: این بخش نیز به عنوان بخش جدید دومین دوره جشنواره برنامه ریزی شده است. در این بخش دو دسته از آثار صوتی در قالب رادیو تئاتر و نمایش های رادیویی می توانند شركت كنند و این دسته از آثار باید با استناد به نمایشنامه های متعدد زنده یاد اكبر رادی تولید شده باشند.
اكبر رادی (1318 تا 1386) یكی از بزرگ ترین و مطرح ترین نمایشنامه نویسان معاصر ایرانی بود كه از سال 1337 كار خود را با نوشتن نمایشنامه از دست رفته آغاز كرد و بیش از سی نمایشنامه از وی برجای مانده است.