برنامه «هفت كوچه انقلاب» رادیو فرهنگ امروز دوشنبه 4 بهمن ماه، جایگاه مرز و مرزبانی در فرهنگ مردم را بررسی می كند.
مرز یكی از مفاهیم اساسی و مهم در جغرافیای سیاسی است؛ اما امروزه بحث های زیادی درباره از میان رفتن و بی اهمیت شدن مرز در عصر جهانی شدن وجود دارد. همچنین مفهوم مرز در برگیرنده واحدهای سیاسی- جغرافیایی مستقل است كه برجسته ترین تقسیم بندی جهان كنونی را شكل می دهند و همزمان با شكل گیری سیاسی ایران در دوره هخامنشیان واقعیت پیدا كرد. عدم توجه به مفاهیم سرزمینی و مرزهای سیاسی بعد از ظهور اسلام، نظام كشور را در ایران بر هم زد. شاعران فارسی زبان، شاهد تاخت و تاز، ناامنی و فراز و فرود حكومت ها بوده اند. از این رو با توجه به منابع كهن ایرانی و آیین كشورداری دورههای مختلف به خلق اشعار پرداخته و حس وطن پرستی خود را در این آثار نشان داده اند. یكی از مفاهیم سرزمینی منعكس شده در اشعار و به طور كلی ادبیات ایران، مفهوم مرز و مرزبانی است.
امروزه فرماندهی مرزبانی یكی از نیروهای نظامی ایران و زیرمجموعه نیروی انتظامی ستاد كل نیروهای مسلح است كه در خصوص كنترل مرزهای زمینی و دریایی كشور، حفظ و نگهداری میلهای مرزی و سازماندهی امور مرزنشینان فعال است كه در برنامه« هفت كوچه» امروز جایگاه مرز و مرزبانی در فرهنگ مردم كشورمان برررسی می شود.
هدف از این برنامه كه با مشاركت مرزبانی جمهوری اسلامی و مركز خراسان جنوبی در شهرستان بیرجند پخش می شود، بررسی جایگاه مرز و مرزبانی در باورها و فرهنگ عامیانه مردم ایران و نقش آنان در امنیت مردم منطقه و كشور بررسی می شود.
علاقه مندان می توانند هفت كوچه را ساعت 9:00 به تهیه كنندگی سیدهادی موسوی نژاد از گروه جامعه رادیو فرهنگ روی موج اف ام ردیف 106مگاهرتز و موج ای ام ردیف585 كیلوهرتز بشنوند.