هفت كوچه شنبه دو شنبه پنج شنبه از ساعت 09:00 به مدت 90 دقیقه

رادیو فرهنگ در هفت كوچه از سه فرهنگیار تقدیر كرد

علی آذری ارغون، محمود اكرامی فر، گلناز شه بخش فرهنگیارانی بودند كه علیرضا حبیبی مدیر شبكه رادیویی قرهنگ در نشستی صمیمی از تلاش فرهنگیاران در حفظ و احیای فرهنگ عامه قدردانی كرد.

1400/08/04
|
13:23

علیرضا حبیبی مدیر رادیو فرهنگ در این نشست گفت: برنامه هفت كوچه كه به فرهنگ عامه تكیه دارد در این چند سال مرحله به مرحله رشد كرده است و از شكل اولیه فاصله گرفته است .
وی افزود: در سالروز ولادت ختمی مرتبت محمد مصطفی رسول الله صلی الله علیه و اله این نشست به پاس قدردانی از فرهنگیارانی كه علاوه بر حضور موثر در این برنامه برای احیای فرهنگ عامه نقش دارند برگزار شده است تا از تلاش اهالی فرهنگ، هنر و اطلاع‌رسانی و فرهنگیاران عزیز قدردانی شود.
حبیبی تصریح كرد: فرهنگ عامه جلوه‌ای از تاریخ و ادبیات ملت‌هاست. گاهی فرهنگ تمدن كتبی و سند می‌شود و گاهی سند نمی‌شود و سینه به سینه منتقل می شود در فرهنگ عامه می‌توان ردپای اخلاق و علم ؛تجربیات پزشكی را هم یافت. فرهنگ عامه جلوه تمدن، باور، بینش و تاریخ است، كه سینه به سینه منتقل شده است و رادیو فرهنگ در برنامه «هفت كوچه» تلاش كرده تا در ارتباط با استان های مختلف این آثار، هویت ملی و تاریخی هر قومی را نشان ‌دهد و به قول مرحوم جلال آل‌احمد بهترین اسناد تاریخی، ادبیات هر ملت است، هر ملت برای دوام خود باید فرهنگ عامیانه، هویت، تاریخ و ادبیاتش را حفظ كند ما نیز در این برنامه به این موضوع توجه ویژه داریم. هویت ما مانند شطرنجی از اقوام مختلف شكل گرفته و گاه فرهنگ عامه نشانگر بینش علمی و سیاسی مردم است.
مدیر رادیو فرهنگ در پایان گفت: این نشست قدردانی از بخش كوچكی از تلاش های فرهنگیارانی است كه با كلام، قلم و اقدام‌های خود عاشقانه با بهره جستن از توان و ظرفیت فرهنگ، هنر، رسانه و دین از هیچ كوششی برای حفظ میراث ماندگار فرهنگ غنی مردم دریغ نورزیده اند، و این اقدام آنها ستودنی است.
آذری ارغون پیشكسوت پژوهش در فرهنگ عامه نیز در این نشست به دغدغه فرهنگیاران و توقع آنها از رسانه اشاره كرد و گفت: به نظر میرسد پیشینة فرهنگ عامّه با تاریخ اجتماعی بشر برروی كرة خاكی ملازمت دارد؛ چرا كه انسان از آغازحیات تاریخی خود، اسیر غم ها، شادیها، خوشیها و ناملایمات و فرازونشیب های مختلف زندگی بوده و هست . با ملاحظة باورداشت ها و آیین هایی كه سینه به سینه و از نسلی به نسل دیگر یا از ناحیه ای به ناحیة دیگر انتقال یافته است ، به این نتیجه میرسیم كه ریشه و هویت تاریخی و اصالت ، درگروِ شناخت هرچه بیشتر این اعتقادها و باورداشت ها است
وی افزود: یكی از دغدغه های مهم ما فرهنگیاران یكپارچه شدن تحقیقات رسانه ای است ؛در حال حاضر شبكه های مختلف رادیویی و تلویزیونی در حوزه فرهنگ عامه به شكل های مختلف برنامه دارند و گاه این برنامه ها موازی و تكرار است كه با یكپارچگی می توان بهتر به ترویج ، معرفی و توسعه فرهنگ عامه پرداخت .
در ادامه این نشست دكتر «محمود اكرامی فر» شاعر و پژوهشگر فرهنگ عامه بیان داشت: در رسانه برای معرفی فرهنگ مردم باید تعریفی نو از «مردم » داشت چرا كه آنها افرادی هستند كه نه تنها در گشته یادبودشان برای مردم مهم است بلكه آنهایی كه امروز هم رودر رو با آنها گفت و گو می كنیم مردمی هستند كه باید به فرهنگ و نوع نگرش آنها توجه شود .
وی افزود : عاشق بودن جرم كمی نیست به هرحال همه فرهنگیاران عاشق هستند و برای حفظ آن گذشته را پلی برای عبور و رسیدن به آینده می دانند .
اكرامی فر تاكید كرد: فرهنگ باید نقطه ای بررسی می شود نه مقایسه ای و از روش توصیفی به تحلیلی رسید برای این امر امیدوارم بتوانیم در رادیو فرهنگ گام موثری بردارم.
شه بخش نیز ضمن تشكر از توجه رادیو فرهنگ به اهمیت فرهنگ مردم تصریح كرد: رادیو رسانه مرجع است و الگویی برای مردم و شنوندگان پس زمانی كه از گویش محلی استفاده می شود ادای صحیح واژگان اهمیت دارد از سویی بهره جستن از موسیقی محلی و معرفی هنرمندان هر استان در معرفی فرهنگ عامه نقش بسزایی دارد .
گفتنی است برنامه «هفت كوچه» به تهیه كنندگی سیدهادی موسوی نژاد هرروز ساعت 9:00 صبح با محوریت فرهنگ عامه از رادیو فرهنگ پخش می شود.
در این نشست علیرضا حبیبی مدیر رادیو فرهنگ به پاس خدمات فرهنگیاران كشورمان با اهدای لوح از علی آذری ارغون، محممود اكرامی فر، گلناز شه بخش تقدیر كرد.

دسترسی سریع
هفت كوچه