هفت كوچه شنبه دو شنبه پنج شنبه از ساعت 09:00 به مدت 90 دقیقه

نگاهی به آیین های شیره گیری شهرهای مختلف در رادیو فرهنگ

در برنامه «هفت كوچه » رادیو فرهنگ كه به موضوع فرهنگ عامه اختصاص دارد امروز دوشنبه 29 شهریورماه «شیره و شیره گیری میوه ها در فرهنگ مردم» بررسی می شود.

1400/06/29
|
10:22

برنامه « هفت كوچه» امروز باتوجه به اینكه در آستانه فصل پاییز هستیم و فصل شیره گیری انگور است به بررسی و‌معرفی این آیین سنتی در استان های مختلف كشور اختصاص یافته است .
دراین ایام در شهرهایی كه تاكستان دارند جنب و جوش و شادی همه جا دیده می شود و هر یك از اهالی به نحوی با این محصول سر و كار دارند در برداشت آن شركت می كنند‌، در این میان رسم و آیین سنتی شیره پزی خودنمایی بیشتری میكند.
شیره ماده ای است كه از عصاره برخی از میوه ها و یا گیاهان گرفته می شود ومعمول ترین میوه هایی كه شیره آنها از قدیم در ایران گرفته می شده و مورد مصرف بوده است را می توان شیره خرما، شیره انگور، شیره توت، شیره سیب و شیره انجیر دانست. البته انواع دیگری از این شیره ها نیز وجود دارد مانند شیره خرمالو كه خیلی شناخته شده نیستند ولی خواص و ویژگی های مفید آنها قابل كتمان نیست.
در كنار تولید شیره انگور ؛نشاط ؛شادی و صمیمیت دستاورد های مهم دیگر آیین های برگزاری این رسم كهن است. همه اهالی به دنبال تهیه انگور مناسب برای پخت شیره هستند تا بهترین محصول بدست آید. وسایل و ابزار خاص این كار كه از پاییز سال گذشته در انبار بوده اند دوباره برای پخت شیره سال جدید بكار می آیند.
همه اعضای خانواده بخصوص بانوان در انجام این كار نقش مهمی دارند همچنین شیره پزی كاری جمعی است و همه باید كمك كنند.
علاقه مندان می توانند هفت كوچه را هرروز ساعت 9:00به تهیه كنندگی سیدهادی موسوی نژاد از گروه جامعه رادیو فرهنگ روی موج اف ام ردیف 106مگاهرتز و موج ای ام ردیف585 كیلوهرتز بشنوند.

دسترسی سریع
هفت كوچه