برنامه هفت كوچه كه با موضوع بررسی و معرفی فرهنگ عامه از رادیو فرهنگ پخش می شود، امروز به موضوع جایگاه مردمی زیلو بافی می پردازد.
رادیو فرهنگ در برنامه هفت كوچه شنبه 22 آذرماه، به موضوع زیلو بافی و نقش آن در فرهنگ مردم اشاره می كند.
بافندگی و نساجی از بومیترین هنرهای ایرانی است و سابقهای دیرینه و هزارانساله دارد؛ از فرش نامدار دوره هخامنشی، پازیرك گرفته تا پارچههای فاخر عهد ساسانی یا بافتههای دوره سلجوقی و انواع پارچهها و فرشهای بیهمتای عصر صفوی كه الحق اوج درخشان و عصر طلایی نساجی و بافندگی در ایران است، همه و همه نشاندهنده حیات ارزشمند و دیرینه و رواج این هنر در زندگی ایرانیان است.
زیلوبافی یكی از هنرهای درخور توجه ایرانیان بوده است و از ظواهر امر چنین برمیآید كه قدمتی بس طولانی در تاریخ هنر و فرهنگ ایران زمین دارد.
زیلو نیز یكی از این هنرهای باارزش بوده كه نشان از دقت نظر و نگاه ظریف و زیباپسند ایرانیان دارد.
زیلو یكی از مناسبترین و بادوام ترین كف پوش ها، به ویژه برای مناطق كویری است كه از قدیمی ترین محصولات دست بافت محسوب شده و قدمت آن به پیش از اسلام می رسد.ناصرخسرو در سفرنامه خود و تنها در شهر “تون” كه از شهرهای شرقی ایران است، به بیش از 500 كارگاه زیلوبافی اشاره می كند و “حدودالعالم”، در ذكر ویژگی های مساجد ایران در قرن چهارم ه.ق زیلو را از كفپوش های مهم می داند.این فرش نخی هر چند به ظاهر ساده است، اما فنون و روش های ساخت آن نشان دهنده غنای فرهگی، فكر و اندیشه بارور شده ای است كه در پس هرتار و پود آن نهفته است.این فرش در نقش و بافت شباهت هایی به حصیر دارد
در برنامه هفت كوچه نیز به زیلوبافی در فرهنگ مردم ایران به ویژه شهرهای كویری پرداخته می شود تا شنوندگان بیشتر با این هنر اصیل و مردمی آشنا شوند.
« هفت كوچه» ساعت09:00 صبح به گویندگی سكینه ارجمندی و تهیه كنندگی سیدهادی موسوی نژاد به همت گروه فرهنگ و جامعه روی موج اف ام ردیف106 مگاهرتز پخش می شود.