مستند « چراغداران »امروز شنبه 2بهمن ماه به روایت زندگی منوچهر ستوده استاد تاریخ ایران و مردی كه جغرافیا وادبیات را بهم پیوند زد اختصاص دارد.
در برنامه « چراغداران» كه شرح كوتاهی از زندگی مفاخر ادبی و فرهنگی كشورمان است امروز بهروز رضوی با روایت بخشی از زندگی منوچهر ستوده استاد تاریخ ایران ، یاد وی را گرامی می دارد.
دكتر منوچهر ستوده استاد تاریخ ایران است. دكتر ستوده در رشته جغرافیای تاریخی همت بسیار گماشت. آثار ایشان از طرف استاد شفیعی كدكنی این طور ارزیابی شده است: از این پس هركس بخواهد در تاریخ تحقیق كند قطعا یكی از منابع و مدارك مهمش استناد به پژوهش های ایشان است.
منوچهر ستوده در 28 تیر 1292 در محله سرچشمه تهران متولد شد، اما اصالتا اهل روستای یاسل، از توابع شهر نور در استان مازندران بود.
مرحوم استاد منوچهر ستوده یكی از پژوهشگرانِ نامدارِ و كمنظیرِ همروزگارمان است كه توانست با جهادِ عالمانه و عمری تحقیقِ میدانی و كتابخانهای، بین سه رشته زبان و ادبیات فارسی، تاریخ و جغرافیا پیوند برقرار سازد. او دانشآموختۀ رشتۀ زبان و ادبیات فارسی بود، اما از همان دوران تحصیل نسبت به تاریخ و جغرافیای این سرزمین نیز دغدغهمند بود و این را میتوان حتی از رسالۀ دكتری وی كه آن را تحت نظر و اشراف علمی مرحوم استاد بدیعالزمان فروازنفر، تدوین كرده و «قِلاع اسماعیلیله در رشتهكوههای البرز» نام دارد، بهخوبی دریافت.
استاد منوچهر ستوده، حدود صد و سه سال عمر كرد و بهیقین میتوان سالهای طولانیِ زندگانی او را یكی از مصداقهای «عمرِ بابركت» دانست؛ عمری كه همه در راه خدمت به فرهنگ و ادب این سرزمین سپری شد.
برنامه »چراغداران» را به تهیه كنندگی حسینی باغسنگانی و روایت بهروز رضوی ساعت 11:50روی موجاف ردیف106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوید .