برنامه چراغداران امروز ( یكشنبه 12 دی ماه ) به روایت مستندی از زندگی علی تجویدی؛ آهنگساز و نوازنده كشورمان اختصاص دارد .
در مستند رادیویی چراغداران ، امروز بهروز رضوی روایتگر بخش هایی از زندگی علی تجویدی نوازندهٔ ویلن و سهتار، آهنگساز، پژوهشگر و نویسندهٔ كشورمان می شود .
علی تجویدی در 15 آبان 1298 در كوچه ظهیرالاسلام تهران زاده شد. او اصالتاً اهل اصفهان بود. پدرش هادی تجویدی برادران وی محمد تجویدی و علیاكبر تجویدی از نقاشان سرشناس بودند.
علی تجویدی آموختن موسیقی را از كودكی نزد پدرش «هادیخان تجویدی» كه در نقاشی از شاگردان كمالالملك و در موسیقی از شاگردان درویشخان بود آغاز كرد. پس از مدتی نزد «ظهیرالدینی» به فراگیری فلوت پرداخت. خود او نقل كرده كه از دوازده سالگی دستگاههای موسیقی ایرانی را میشناختهاست.
از شانزدهسالگی نزد حسین یاحقی نواختن ویولن را آموخت و پس از دو سال به كلاس درس ابوالحسن صبا (كه دوست و همكار پدر تجویدی در زمینه نقاشی بود) راه یافت. به مدت هشت سال در مكتب او به فراگیری ویولن و سهتار پرداخت. او مدتی نیز در كلاس درس چند نوازندهٔ ویولن كلاسیك با شیوه نوازندگی غربی آشنایی یافت. پس از آن با راهنمایی صبا، به محفل هنری محمد ایرانی مجرد راه یافت و با بسیاری از هنرمندان سرشناس آشنا شد و از هنرمندانی نظیر: محمد ایرانی مجرد، اسماعیل قهرمانی، سید حسین طاهرزاده و ركنالدین مختاری كه به آن محفل رفتوآمد داشتند، بهره برد. تجویدی یكی از شاگردان سرشناس صبا بود و در غیبت وی كلاس او را اداره میكرد. او از نوازندگان نامدار ویلن بود و سالها در هنرستان موسیقی تدریس میكرد.
علاوه بر مهارت در نوازندگی، تجویدی در خلق قطعات موسیقی ایرانی، صدها ترانه را با صدای هنرمندان نامدار به اجرا درآورد.
او همچنین، منتخب چهارمین همایش چهرههای ماندگار در سال 1383 بود.
وی در 24 اسفند 1384 در سن 86 درگذشت.
در آبان 1398 مراسم نكوداشت یكصدمین سالروز تولد علی تجویدی در تالار وحدت تهران برگزار شد.
برنامه «چراغداران» را به تهیه كنندگی حسینی باغسنگانی و روایت بهروز رضوی ساعت 11:55 روی موجاف ردیف106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوید .