بهروز رضوی در مستند رادیویی «چراغداران» امروز (10 آذر)به روایت زندگی غلامحسین یوسفی از مفاخر ادبی و فرهنگی كشورمان می پردازد.
برنامه «چراغداران» به شرح كوتاهی از زندگی مفاخر ادبی و فرهنگی كشورمان اختصاص دارد و روایتگر داستان تلاش افرادی است كه در فرهنگ و هنر این مرزوبوم اثرگذار بوده اند.
این برنامه كه به عنوان یك مرجع صوتی برای معرفی مفاخر و زندگی و آثار شخصیت های برجسته فرهنگی و هنری در ایران به شمار می آید، در این قسمت به روایت زندگی زندگی و آثار اندیشمند و محقق ارزنده زنده یاد دكتر غلامحسین یوسفی، استاد دانشگاه فردوسی مشهد، استاد دانشگاه تهران و استاد دانشگاه پرینسوت آمریكا، به صورت علمی و تخصصی میپردازد.
غلامحسین یوسفی یكی از استادان مسلم زبان و ادبیات فارسی به شمار میرفت كه در زمینه علوم و نظریه های ادبی، صاحب نظر بود. به اعتقاد او آثار ادبی و به خصوص، اشعار ماندگار فارسی در عین حال كه از ماهیت ادبی و شروط هنری برخور دارند، رسالت های اجتماعی نیز بر عهده دارند.
غلامحسین یوسفی در 1306 خورشیدی در مشهد چشم به جهان گشود. او از سال 1333 تـا 1358 بـه تـدریس در دانشكده ادبیـات مشهد مشغول بود. در همین سال بازنشسته شد و بــه تـهـران كــوچ كرد. او در آثار خود از بیش از دو هزار فیلسوف، حكیم، دانشمند، سیاستمدار، نویسـنده، شاعر، مـورخ و هـنرمند ایرانـی، عرب، غربـی، روسـی و چینـی نـام بـرده اسـت، بـه گونه ای كه یا اثری از آنان خوانده یا نـكتـه ای دربــاره آنـان شـنیده اسـت. در بـیش از 600 اثر فارسی و عربی در حوزه هـای تـاریخ و تـصـوف و فـرهنـگ، حـاشـیه نوشـته است. به سبب دانستن زبانهای فرانسه و انگلیسی با شاهكارهای ذوقـی و فكـری آن دو زبـان و بـا نظریههای ادبی رایج در غرب آشنا بود. از او بیش از 30 كتاب تصنیفی، تالیفی و تصحیح متون و ترجمه و متجاوز از 130 مقاله علمی به زبان فارسی و بیش از 36 مقاله به زبان انگلیسی در نشریات علمی خارجی بر جای مانده است. غلامحسین یوسفی كه سال های متمادی گامهای بلندی در مسیر ارتقای ادبیات ایران برداشت، سرانجام در 14 آذر 1369 خورشیدی چشم از جهان فرو بست.
برنامه «چراغداران» را به تهیه كنندگی حسینی باغسنگانی و روایت بهروز رضوی، ساعت 12:15 روی موجاف ردیف196 مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوید.