برنامه «چراغداران» امروز 7 آذر به مستند زندگی پرویز كلانتری، نقاش، طراح، نویسنده و روزنامهنگار معاصر ایرانی و از نقاشانِ مطرح نوگرای كشورمان می پردازد.
در برنامه امروز «چراغداران» بهروز رضوی بخش هایی از زندگی پرویز كلانتری، نقاشی كه بسیاری از نقاشیهای آشنا برای كودكان دبستانی همچون «روباه و خروس»، «چوپان دروغگو»، «حسنك كجایی؟»، «مرغابیها و لاكپشت» و «روباه و زاغ» از آثارش هستند، را روایت میكند و از زندگی و فعالیت های وی میگوید.
پرویز كلانتری از كودكی علاقهٔ خود را به رنگها نشان داد و به گفتهٔ خودش از كودكی با خط خطی كردن دیوار همسایهها، كشیدن نقاشی انتزاعی را تمرین میكرد. او در 1330 خورشیدی به دانشكده هنرهای زیبای تهران وارد شد و در 1338 خورشیدی در رشته هنرهای تجسمی دانشآموخته شد. كلانتری در دانشكده هنرهای زیبا با همایون صنعتیزاده، رئیس آن وقت دانشكده آشنا شد و این آشنایی باعث راهیابی وی به مؤسسه انتشاراتی فرانكلین كه ناشر كتابهای درسی و نشریه پیك بود، شد و این گونه بود كه او به تصویرگری در كتابهای درسی روی آورد.
او از 1334 تا 1347 خورشیدی به استخدام سازمان برنامه و بودجه درآمد و پس از آن به كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان منتقل شد و در آن سازمان فعالیت داشت. كلانتری در مراكز هنری از جمله دانشكدهٔ هنرهای زیبای تهران و كالج هنری كودكان در كالیفرنیا كار كرد و مدتی نیز مدیر كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان در تهران بود. كلانتری از 1353 خورشیدی با شروع نقاشیهای كاهگلی، دورهٔ تازهای را در زندگی هنری خود آغاز كرد كه تا پایان عمر آن را ادامه داد. تابلوهای او جلوهای ملموس از زندگی مردمان كویر و ساحل را در خود دارد. او بیشتر با تابلوهای كاهگلیش شناخته میشود و حتی بسیاری او را پایهگذار سبك كاهگلی میدانند، اما به گفتهٔ خودش پیش از او ماركو گریگوریان نخستین فردی بود كه این كار را كرد، هرچند شیوهٔ كلانتری برخلاف گریگوریان كه انتزاعی و مدرن بود، ملایم تر و طبیعی تر است.
او به نویسندگی و روزنامهنگاری نیز پرداخت و چند مجموعه داستان منتشر كرد، كتابهای «ولی افتاد مشكل ها»، «چهار روایت» و «نیچه نه، فقط بگو مشد اسماعیل» از جمله آثار اوست. از وی هم چنین مقالات هنری متعددی در خصوص ارتباط هنر و هنرمند ایرانی، در نشریات ایرانی منتشر شدهاست.
پرویز كلانتری در 31 اردیبهشت 1395 خورشیدی پس از مدت طولانی بیماری درگذشت.
برنامه «چراغداران» را به تهیه كنندگی حسینی باغسنگانی و روایت بهروز رضوی، ساعت 12:15 روی موجاف ردیف106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ دریافت میكنید.