برنامه «چراغداران» رادیو فرهنگ امروز، سرگذشت زندگی بهاءالدین خرمشاهی، نویسنده، مترجم، فیلسوف، روزنامهنگار، طنزپرداز، فرهنگنویس، حافظ پژوه و شاعر را روایت می كند.
در برنامه «چراغداران» امروز، بهروز رضوی شنوندگان رادیو فرهنگ را با زندگی حرفه ای استاد بهاءالدین خرمشاهی آشنا میكند. بهاءالدین خرمشاهی از جمله برجستهترین مترجمان و نویسندگان معاصر به شمار میرود كه تألیفات و ترجمههای فراوانی دارد و بخش عمده آنها در چهار حوزه دین، حافظ پژوهی، قرآن و فلسفه متمركز هستند. این چهره ماندگار با نثری شیرین، شیوا و خواندنی قرآن كریم را بی آنكه دچار تكلف و تصنع شود به فارسی ترجمه كرده است.خرمشاهی در محضر بزرگانی چون ذبیح الله صفا، مهدی محقق، سید جعفر شهیدی، پرویز ناتل خانلری و سید صادق گوهرین و نیز استادان بی بدیلی مانند آیت الله ابوالحسن شعرانی و استاد عبدالحمید بدیع الزمان كردستانی علم آموزی كرد و توشه علمی، ادبی، معقول و منقول اندوخت. خرمشاهی در 1363 به انجمن فلسفه وابسته به مؤسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی كه امروزه پژوهشگاه علوم انسانی نام دارد، ملحق شد و پس از ترجمه و ویرایش چندین كتاب و همكاری در تدوین و نشر مجله فرهنگ در 1379 خورشیدی، بازنشسته شد. اما این به معنای خانه نشینی او نیست و وی هنوز هم با این مؤسسه همكاری و مشاوره دارد و عضو شورای عالی و سردبیر مجله فرهنگ است.
آثار او بیش از 80 كتاب اعم از ترجمه، تألیف، تصحیح و همچنین 1500 مقاله میشود، خرمشاهی در نخستین جشنواره نقد كتاب در 1384 خورشیدی به عنوان پیشكسوت نقد نویسی با نگارش 320 نقد در طول 32 سال معرفی شد.
حافظ پژوهی حوزه تخصصی كار پژوهشی خرمشاهی است. آثار وی درباره حافظ همواره از اقبال و استقبال خوانندگان اهل نظر برخوردار شده است. خرمشاهی تاكنون بیش از 12 كتاب درباره حافظ نوشته و در آن میان كتاب حافظ نامه در زمینه شرح الفاظ، اعلام، مفهوم های كلیدی و بیت های دشوار حافظ بیش از همه شهرت دارد.
برنامه «چراغداران» را به تهیه كنندگی حسینی باغسنگانی و روایت بهروز رضوی، ساعت 12:15 روی موجاف ردیف106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوید.