برنامه مستند «چراغداران» چهارشنبه 6 اردیبهشت با روایت بخش هایی از زندگی استاد داریوش صفوت، موسیقیدان سنتی، نوازنده سنتور و سهتار و از شاگردان حبیب سماعی از رادیو فرهنگ پخش می شود.
در برنامه « چراغداران» كه شرح كوتاهی از زندگی مفاخر ادبی و فرهنگی كشورمان است امروز بهروز رضوی روایتگر بخش هایی از داستان زندگی استاد داریوش صفوت، موسیقیدان سنتی، نوازنده سنتور و سهتار و از شاگردان حبیب سماعی،می شود.
داریوش صفوت، ردیف دان، موسیقیدان و نوازنده سهتار و سنتور هفتم آذرماه 1307 در تهران به دنیا آمد.
موسیقی و نواختن سه تار را ابتدا نزد پدرش علی اصغر صفوت فرا گرفت و به دلیل حشر و نشر پدرش با اهالی هنر، از جمله حیب سماعی (سماع حضور) در 16 سالگی (1323) نزد وی رفت و سنتور را نزدش آموخت.
در 19 سالگی (1326) به درك محضر استاد ابوالحسن صبا توفیق یافت و نوازندگی سهتار و سنتور را در محضر وی تكمیل كرد و در كنار یادگیرى موسیقى، تحصیلات آكادمیك خود را نیز با قبولی و فارغالتحصیلی در دانشكده حقوق دانشگاه تهران دنبال كرد و سال 1332 در رشته حقوق فارغ التحصیل شد.
بعد از فوت صبا، صفوت كه میان شاگردان صبا و اهالى موسیقى آن زمان، به استعداد و طبع روان شهره بود، در هنرستان عالى موسیقى مشغول تدریس شد.
صفوت تا اخذ درجه دكترا در رشته حقوق بینالملل از دانشكده حقوق پاریس پیش رفت. داریوش صفوت بورسیه اداره كل هنرهاى زیبا شد و در پاریس در كنار تحصیل و تدریس، به تحقیق و پژوهش در موسیقى و اجراى كنسرتهاى پژوهشى پرداخت. او به تشویق و كمك شرق شناس فرانسوى خانم نلى كارن كه شاگرد سه تار و سنتور صفوت نیز بود، كتابى به زبان فرانسه درباره موسیقى ایران نوشت كه ذیل مجموعه «سنتهاى موسیقى » در سال 1344 انتشار یافت.
وی بعدها مركز حفظ و اشاعه موسیقی را بنا گذاشت و شاگردان برگزیده دپارتمان موسیقى دانشگاه تهران را نیز با همكارى نورعلى خان برومند، موسیقیدان شاخص دوران كه مدرس دانشكده بود، به مركز آورد و واسطه پیوند نسل قدیم موسیقیدانان ایران با این نسل نوجو و جوان شد.
افرادی چون محمد رضا لطفی، پرویز مشكاتیان، حسین علیزاده، داریوش طلایی، داود گنجهای، ، جلال ذوالفنون ، مجید كیانی، محمدرضا شجریان، علی اكبر شكارچی، محمد علی كیانینژاد، داریوش پیرنیاكان، مرحوم نورالدین رضوی سروستانی، مرحوم محمدعلی حدادیان، مرتضی اعیان، مرحوم عشقی، رضا مقدسی و... از جمله افرادی بودند كه زیر نظر دكتر صفوت و بزرگانی چون، سعید هرمزی، فروتن، دوامی، شهنازی، بهاری و... درس موسیقی وهم درس زندگی هنری آموختند.
دكتر صفوت در دورهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ریاست بخش موسیقی دانشكده هنرهای زیبای دانشگاه تهران را بر عهده داشت.
وی دهه90 شمسی نشان شوالیه را از دولت فرانسه دریافت كرد كه به دلیل روحیه گریز از تبلیغاتش آن را نزد كسی و جایی بیان نكرد.
استاد داریوش صفوت چهره برجسته موسیقی ایران كه نقشی ارزنده در شكل گیری و نضج جریان موسیقی سنتی داشت فروردین سال 1392 در سن ٨٥ سالگی درگذشت.
برنامه «چراغداران» را به تهیه كنندگی حسینی باغسنگانی و روایت بهروز رضوی ساعت 11:55 روی موجاف ام ردیف106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوید .