برنامه مستند رادیویی «چراغداران» دوشنبه یكم فروردین ماه به پخش روایتی از بخش هایی از زندگی «استاد احمد عبادی » استاد برجسته موسیقی سنتی و نوازنده توانمند سهتار اختصاص دارد.
در برنامه «چراغداران» كه شرح كوتاهی از زندگی مفاخر ادبی و فرهنگی كشورمان است بهروز رضوی بخش هایی از داستان زندگی «احمد عبادی»استاد برجسته موسیقی سنتی و نوازنده توانمند سهتا روایت می كند.
احمد عبادی آخرین یادگار و آخرین بازمانده هنری خاندانی است كه گنجینه پربهای ردیف موسیقی سنتی ایران را به دست آیندگان سپردند؛ گنجینه ای كه می توان از آن به عنوان اسطوره موسیقی ایران یاد كرد. عبادی فرزند میرزا عبدالله نخستین راوی ردیف و نوازنده پرقدرت سه تار است، در 1285 خورشیدی چشم به جهان گشود.
عبادی در طول 60 سال نوازندگی با سه تار، عطر موسیقی اصیل ایران را در فضا پراكند و پراحساس ترین و پرجاذبه ترین نغمات ردیف را از خود به یادگار گذاشت.
عبادی در نواختن سهتار دارای سبك و شیوهای مخصوص به خود بود كه كمتر فردی توانسته از عهده تقلید آن بر آید. عدهای سبك خاص ساز زدن او را مربوط به امكانات و وسایل صدابرداری زمان وی میدانند. مضرابهای تك سیم و دومضرابها از مشخصههای بارز سبك وی هستند.
عبادی در موسیقی امروز ایران از نقش، نشان و جایگاه خاصی برخوردار است و اگر بخواهیم در موسیقی اصیل ایران با تكیه بر ارزش ها و معیارهای سنتی یك فرد را در برگیرنده جمیع شرایط استادی و به مثابه نماد این عنوان بدانیم باید بر نام او درنگ كنیم. موسیقی سنتی ایران به ویژه در دهه های گذشته در وجود عبادی تجسم و تبلوری انسانی یافته و او سنت و بدعت را بر شالوده درك و جذب عمیق اصالت و ضرورت به شیوه ای متوازن در هم آمیخته است.
اسماعیل نواب صفا شاعر و ترانه سرای نامدار در 1327 خورشیدی، عبادی را به رادیو دعوت كرد و برای نخستین بار در مرداد 1327 خورشیدی صدای روح نواز سه تار عبادی از رادیو پخش شد و همنوازیهای او با غلامحسین بنان و محمدرضا شجریان آثاری ماندگار در قالب برنامه گلها به جا گذاشت.
احمد عبادی، بزرگ مرد موسیقی ایران زمین در 1371 خورشیدی، پس از دوره ای سخت در مبارزه با بیماری، دیده از جهان فانی فرو بست.
برنامه «چراغداران» را به تهیه كنندگی حسینی باغسنگانی و روایت بهروز رضوی ساعت12:40روی موج اف ام ردیف106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوید .