زبان فارسی، آینه ایران

برگزاری نشست «زبان فارسی، آینه ایران»

1400/11/29
|
11:53

نشست «زبان فارسی، آیینه ایران» با محوریت اهمیت میان قومی بودنِ زبان فارسی برگزار می شود.
این نشست در پیِ حواشیِ ایجاد شده درباره «زبان فارسی»، و به همّت «پژوهشكده مردم شناسی» و «پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات» برگزار میشود.
دكتر نگار داوری اردكانی، زبان شناس و از سخنرانان این نشست، در گفتگو با رادیو فرهنگ با اشاره به هجمه‌های دشمنان مبنی بر "تقابل زبان فارسی با زبان‌های مختلف و جهل ما فرصت نفوذ و تفرقه افكنی به دشمنان و بدخواهان می دهد و باید بكوشیم با ایجاد هشیاری زبانی، عملاً پاسدار زبان فارسی و زبانهای مادری رایج در ایران باشیم.
وی همچنین با اشاره به پیشینه و محبوبیت زبان فارسی در میان ایرانیان و فارسی زبانان گفت: زبان فارسی نه بصورت دستوری و حكومتی، بلكه از ابتدا بصورت كاملا طبیعی و از پایین به بالا؛ یعنی از سوی مردم و عشق و علاقه آنها و به واسطه هنر ادیبان و شاعران بزرگ در طول تاریخ به شان و جایگاه كنونی رسیده است؛ و در واقع به واسطه اینكه مردم این زبان را دوست داشتند و حفظ كرده‌اند و به زبان رسمی تبدیل كرده اند، بی آنكه دولتها و حكومتها در آن نقشی داشته باشند.
وی همچنین با اشاره به تاسیس نخستین مدرسه آموزش زبان فارسی در تبریز گفت: نخستین مدرسه آموزش زبان فارسی را "حسن رشدیه" در "تبریز" تاسیس كرده است كه این خود نشانه وجود وحدت بین گویشوران سایر زبانها و زبان فارسی در طول تاریخ است.
وی همچنین با اشاره به آیات قرآن كریم گفت: در قرآن هم اختلاف زبان مردم یكی از آیات الهی در نظر گرفته شده است و آگاهی از این مسئله، مانع از بی‌توجهی به زبان‌های مادری می شود و بعد از انقلاب اسلامی هم توجهات خوبی به مسئله زبان‌های مادری شده است، كه از آن جمله می‌توان به تاسیس شبكه های استانی، تاسیس رشته های زبان تركی، ارمنی و كردی در دانشگاه‌های كشور، و سهمیه‌بندی كنكور كه باعث اختلاط قومی-جمعیتی شده است اشاره كرد.
وی همچنین با اشاره به مصوبات اخیر مبنی بر "مجاز بودن آموزش ادبیات زبانهای قومی و محلی در مدارس" گفت: خوب است كه موضوع چند زبانگی در سطوح آموزشی را به ویژه در دانشگاه‌ها توسعه دهیم.

دسترسی سریع