عبدالرحمن معروف: استفاده از فرصتهای دیپلماتیك برای همكاری در حوزههای فرهنگی و اقتصادی میان ایران و تاجیكستان ضروری است.
عبدالرحمن معروف، سفیر تاجیكستان در ایران، در حاشیه برگزاری «نشست مجازی ایران و تاجیكستان در آیینه نشر»در گفتگو با برنامه «هفت اقلیم» گفت: همزبانی و مشتركات فرهنگی میان دو كشور ایران و تاجیكستان فرصت مناسبی برای همكاری های فرهنگی و اقتصادی هرچه بیشتر است، و برگزاری «نشست مجازی ایران تاجیكستان در آینه نشر» گامی در همین راستاست.
وی همچنین با بیان این كه تاروپودهای ملت تاجیكستان و ایران با كتاب پیوندی ناگسستنی دارد، گفت: در روابط دیپلماتیك از فرصتهای موجود استفاده نشده است و ضرورت دارد تا از این همزبانی و مشتركات فرهنگی بیشتر استفاده ببریم.
وی همچنین افزود: تاجیك ها ملتی، تمدن آفرین و فرهنگی بوده اند. ما همیشه صاحب تمدن و كتاب بودهایم و این فرهنگ و تمدن ما را وادار میكند برای تشكیل و تكامل كتابخوانی و كتاب دوستی، زمینهها و شرایط بهتری را فراهم سازیم.
وی تصریح كرد : در بین اجداد ما مدنیت كتابداری و پیشبرد علم و فرهنگ رواج داشته است و آثار علمی و ادبی از گذشته تا به امروز باقی مانده است. تاروپودهای ملت ما و شما با كتاب پیوندی ناگسستنی دارد. اگر به دیده تحقیق به آثار بزرگترین شاعران، ادبیان و عالمان و فیلسوفان دو ملت نظرافكنیم، خواهیم دید، كتاب و كتابخوانی و ارج گذاشتن به آن، موقعیت كلیدی، كسب كرده است.
وی همچنین تاكید كرد: در روابط دیپلماتیك از فرصتهای موجود در طول 30 سال گذشته، استفاده نشده است. ضروری است از این همزبانی و مشتركات فرهنگی بیشتر استفاده ببریم تا به نتایج ارزشمندی برسیم و همكاریهای سودمندی در حوزههای فرهنگی و اقتصادی داشته باشیم.
او با بیان اینكه زبان مشترك فارسی ریشههای عمیقی بین دو كشور دوست و همزبان ایران و تاجیكستان دارد، گفت: زبان فارسی، زبانی بسیار غنی در حوزه ادبیات كهن هر دو كشور محسوب میشود كه منجر تبادل آموزشی و فرهنگی بین دو كشور شده است.