جانشین رییس پلیس راهرو ناجا: رفتار ترافیكی ما نماد زندگی و تفكر ماست

سردار تیمور حسینی گفت: بیش از 90 درصد رفتارهای غلط ترافیكی، ناشی از نوع تربیت است، تربیتی كه ناشی از نوع نگاه و تفكر غالب جامعه است و ما اگر بخواهیم رفتارهای ترافیكی را اصلاح كنیم، باید روی رفتارهای عمومی و تفكرمان كاركنیم.

1400/09/01
|
08:24

سردار تیمور حسینی، جانشین رییس پلیس راهرو ناجا، در برنامه «نقد امروز» رادیو فرهنگ، با تاكید بر ضرورت همراهی دو مقوله آموزش و تربیت در بحث رانندگی گفت: بیش از 90 درصد رفتارهای غلط ترافیكی، ناشی از نوع تربیت است، تربیتی كه ناشی از نوع نگاه و تفكر غالب جامعه است و ما اگر بخواهیم رفتارهای ترافیكی را اصلاح كنیم، باید روی رفتارهای عمومی و تفكرمان كاركنیم.
وی با انتقاد از وجود تفكر فردی و نوعی خودمحوری در مقابل تفكر جمعی در جامعه گفت: كسی كه برای رسیدن به خواسته هایش، حقوق دیگران را پایمال می‌كند، این تفكر و نگرش حتما در رانندگی او هم اثر میگذارد و همینگونه عمل می‌كند.
وی افزود: غالب ترافیك‌ها و گرههای ترافیكی ناشی از چند تخلف ساده درپی زیاده خواهی و خودخواهی عده ای است كه همیشه حق بجانب تفكر و رفتار میكنند.
وی همچنین توجه به معظل «بی كیفری» را ضروری دانست و گفت: بی كیفری باعث میشود كه متخلف به كار غیرقانونی خود ادامه دهد، و انگیزه رعایت قانون برای افراد قانونمند از بین برود.
وی همچنین با تاكید بر ضرورت اجرای قاطعانه مقررات گفت: در كنار اصلاح رفتارهای ترافیكی كه برخاسته از نوع نگاه و تفكر ماست، باید یك سیستم قوی برای برخورد با ناهنجاریها و بی قانونی هایی كه به شكل «بی كیفری» ظهور و بروز میكنند، وجود داشته باشد، در غیر این صورت، با شرایط امروزی رانندگی مواجه میشویم كه روز به روز نامناسبتر میشود.
وی همچنین از كاهش چشمگیر آمار جانباختگان نسبت به دهه گذشته خبر داد و گفت: آمار فوتی ها در سال 84-85، 28هزار نفر بوده است كه به 16هزار نفر كاهش یافته است، كه ناشی از برنامه ریزی و عملكرد خوب ما بویژه در حوزه راه است.
وی با اشاره به افزایش 750 نفر كشته در 6 ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه در پارسال گفت: تصادف یك مقوله چند وجهی است و باید همه وجوه(راه، وسیله نقلیه، و عامل انسانی) را بررسی و اصلاح كرد.
فرهاد صالحیان، مدیر كل دفتر آمار و ایمنی ترافیك سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای كشور هم در این برنامه با انتقاد از وضعیت آموزش و ایمنی ماشینها، گفت: وزارت راه به تنهایی، فقط در 6درصد تصادفات نقش دارد و آمار بالای تصادفات در محور قزوین- زنجان علیرقم استاندارد بودن این محور گواه این ادعاست.
وی همچنین در توضیح آمار وقوع 44 درصد تصادفات كشور در نقاط حادثه خیز گفت: 400 تا 450 نقطه از 1586 نقطه حادثه خیز در كشور، اصلاح اساسی و كاملا رفع شده است و برای بیش از 1100 نقطه باقیمانده نیز تماما اقدامات كم هزینه و زود بازده انجام شده است.
وی همچنین با تاكید بر نقش عامل انسانی در بروز تصادفات گفت: در 5 سال اخیر، 31/8 درصد فوتی های تصادفات ناشی از عدم توجه به جلو، و 18/3 درصد ناشی از تخطی از سرعت مطمئنه، و ٢٢/٧ درصد ناشی از انحراف به چپ است كه نشان می‌دهد عامل انسانی نقش بسیار مهمی در بروز تصادفات و مرگ و میر ها دارد.
دكتر یگانه پویا، مدیر امداد خودرو كانون جهانگردی اتومبیلرانی كشور هم با تاكید بر نقش عامل انسانی در تصادفات گفت: آموزش ابتدایی شرط لازم برای رانندگی است، اما شرط كافی نیست، و مهارتهای پس از گواهینامه باید به ایمن سازی رانندگی ها كمك كند.
وی همچنین با اعلام آمادگی برای همكاری در زمینه آموزش و خدمات رسانی گفت: كانون جهانگردی اتومبیلرانی آمادگی هرگونه همكاری در این خصوص را با پلیس و وزارت راه دارد.
وی با اشاره به حدود 500 برابر شدن آمار كمی جاده‌های كشور در صد سال اخیر گفت: محورهای مواصلاتی از نظر كمی رشد داشته اند، اما در سایر بخش‌ها مثل دانش رانندگی رشد نداشته ایم.
وی همچنین با تاكید بر ضرورت بروزاوری خودروها گفت: دركنار بروز كردن خودروها، باید امكان نصب و بكارگیری امكانات روزآمد درخودروها فراهم باشد و استفاده از این امكانات هم فرهنگسازی شود، درغیر اینصورت آخرین و بروزترین وسیله نقلیه هم مانع تصادفات نمی‌شود.

دسترسی سریع