دكتر علیرضا ورناصری در ویژه برنامه « و هنوز اندیكا» گفت: درپی جلسات ویژه پیگیری مشكلات اندیكا در سطح كلان كشوری، خوشبختانه بیش از هزار میلیارد تومان از سوی دولت برای رفع نیازهای مردم منطقه اندیكا تخصیص یافته است.
دكتر علیرضا ورناصری، نماینده مسجدسلیمان، لالی، اندیكا و هفتگل، در ویژه برنامه « و هنوز اندیكا» با موضوع « دریافت مطالبات مردم اندیكا» از رادیو فرهنگ، با اعلام این خبر گفت: درپی جلسات ویژه پیگیری مشكلات اندیكا در سطح كلان كشوری، خوشبختانه بیش از هزار میلیارد تومان از سوی دولت برای رفع نیازهای مردم منطقه اندیكا تخصیص یافته است.
وی همچنین ضمن قدردانی از توجه رییس جمهور نسبت به مردم اندیكا و بازدید ایشان از این منطقه گفت: حضور رییس جمهور و برخی وزرا در اندیكا مایه دلگرمی مردم بوده است و امیدواریم كه مسوولان درپی وعده ها و مصوبات اخیرشان اقدامات عملی را هرچه سریعتر محقق سازند.
وی همچنین با اشاره به آغاز كار آواربرداری در این منطقه گفت: ما درپی اسكان موقت مردم منطقه و ایجاد سرپناه برای اسكان آنها هستیم.
دكتر ورناصری همچنین با تاكید بر اینكه زلزله پرده از چهره محرومیت اندیكا برداشت افزود: این منطقه سرشار از ظرفیت، فرصت، ثروت و در عین حال گرفتار مشكلات و محرومیتهای چندگانه است و متاسفانه وضعیت سه شهرستان دیگر ما هم همچون اندیكاست و دارای چالشهای اساسی هستند، مسجد سلیمان بعنوان زادگاه نفت و گاز خاورمیانه و همچنین شهرهای لالی و هفتگل سالهاست كه به اقتصاد ایران كمك میكنند و نعمت برسر سفره های مردم آورده اند و امروز خودشان دارای فقر فزاینده هستند و شایسته است كه مورد توجه و حمایت مسوولان و خیران و مردم قرار گیرند.
وی همچنین با اشاره به محرومیت منطقه از حیث زیرساخت های جاده ای افزود: متاسفانه كار امدادرسانی به روستاهایی انجام شده است كه در دسترس هستند و تعداد زیادی از روستاهای منطقه نیازمند كمكهای هوایی و هلیكوپتری هستند.
وی درپایان با اشاره به آغاز فصل سرما و كافی نبودن كمكهای تخصیص یافته به منطقه گفت: متاسفانه هنوز در زمینه چادرهای جایگزین اقدامی نشده است و امیدواریم مسوولان به وعده هایشان عمل كنند.
دكتر محمدجواد عسكری، رییس كمیسیون كشاورزی مجلس، هم در این برنامه با اشاره به محرومیت اندیكا و عمق عقب ماندنی ها و كاستی ها گفت: مردم این منطقه از حداقل امكانات زندگی مثل آب، برق، گاز، خدمات آموزشی و تحصیلی و بهداشت محرومند و اندیكا علیرقم اینكه در محاصره سدها و دریاچه هاست، از آب سالم محروم است.
وی همچنین ضمن قدردانی از اقدامات دستگاههای متولی گفت: متاسفانه مشكل اسكان مردم و دامهایشان همچنان مطرح است.
وی افزود: از طریق نامه و تماس تلفنی با «قید فوریت» به وزارت جهاد اعلام كردیم كه باید 5 هزار تن نهاده های دامی بصورت ویژه به آنجا منتقل شود، و در بحث خرید دامهای مازادشان سریعا ورود كنند و گزارش عملكرد بدهند.
وی همچنین از تاكید دكتر قالیباف درخصوص ایفای نقش سریع كمیسیونهای كشاورزی و عمران در حوزه ماموریتشان خبر داد و گفت: مقداری نهاده ها و مقداری كیسه های آرد هم فرستاده اند كه كافی نیست.
وی همچنین با انتقاد از بهره گیری نادرست از ظرفیتهای منطقه گفت: نگاه اشتغالزایی جدیدی بویژه در حوزه شیلات و پرورش ماهی در این منطقه ضروری است.
وی افزود: بانك ژنی منطقه در حوزه گیاهان دارویی بینظیر و منحصر به فرد است و میتواند زمینه خوبی برای ایجاد اشتغال در حوزه پرورش گیاهان دارویی فراهم سازد.
دكتررضایی، رییس كمیسیون عمران مجلس هم در این برنامه، با اشاره به شرایط خاص منطقه گفت: قراراست كه محرومیت منطقه، جاده های دسترسی، و آب شرب مردم در جلساتمان مورد بررسی قرار گیرد.
وی همچنین با اشاره به مناسب نبودن چادرهای اسكان موقت از نظر كمی و كیفی گفت: قرارشده است چادرهایی با كیفیت بهتر و تعداد بیشتر دراختیار مردم قرار گیرد ، و بنیاد مسكن بعد از آواربرداری، كار ساخت و ساز اسكان دایم را آغاز كند و وزارت مسكن و شهرسازی هم قرار است برای آغاز راهسازی ماشین آلاتشان را در منطقه مستقر كنند.
وی همچنین با اشاره به وعده ارایه تسهیلات بانكی مسوولان گفت: مردم این منطقه، كه از هر كمك و خدمتی (حتی یارانه) بیبهره اند، توان بازپرداخت تسهیلات بانكی را ندارند و باید به آنها كمكهای بلاعوض تخصیص داده شود.