دكتر علیدوستی: مطالعه فرایندی خودتنظیمی شامل مراحل مختلف؛ مطالعه، آثار مطالعه، نظارت و كنترل فرد بر مطالعه، و بازخورد مطالعه در زندگی و آینده فرد، است كه اگر به درستی اجرا شود، سلامت روان و ارامش را برای فرد به ارمغان می اورد.
دكتر علیدوستی، روانشناس، در برنامه «هفت اقلیم» با موضوع « نقش مطالعه درست در بهبود بیماری های روان تنی»با تاكید بر مطالعه كتاب، گفت: لمس و تماس فیزیكی با كتاب، تورق، خط كشی زیر خطوط، و رضایت از نزدیك شدن پایان كتاب، همگی احساس ارامش و رضایتمندی و اعتماد به نفس با خود به همراه دارد.
وی افزود: توانایی ها، راه حلها، زوایای دید گوناگون و مسایل جدیدی كه از كتاب می آموزیم، به ما اعتماد بنفس، عزت نفس، و خودارزشمندی میدهد.
وی افزود: مطالعه و تمركز بر كتاب به ما می آموزد ذهن متمركز داشته باشیم؛ چراكه با تمركز در كتاب می آموزیم كه فارق از همه چیز روی كتاب تمركز كنیم و این به ما می آموزد كه از زمان حال لذت ببریم و به آن آگاه باشیم.
وی تاكید كرد: مطالعه بویژه در حوزه های مورد علاقه و نیازمان، ما را توانمند میكند و باعث افزایش اعتماد بنفس ما میشود و جسارت ورود به حیطه های جدید را به ما میدهد؛ از اینرو راه حلهای بهتری را در مسایل و برهه های مختلف زندگی پیش روی ما قرار میدهد.