گزارش روز: هومو اركتوس ها در ایران! « رد پای سكونت انسان در ایران از روزگاران دور »

درایران كهن ترین بقایای انسانی دربستر«كشف رود»خراسان كشف شده است.همچنین درغار«دربند»گیلان،آثاراستقرارانسان دردوره پارینه سنگی آغازین كشف شده است.اماقدیمی ترین شواهداززندگی جوامع انسانی در ایران متعلق به چه زمان است؟...

1396/05/02
|
15:50

از دوره پارینه سنگی آغازین یافته های زیادی به دست نیامده است. در ایران كهن ترین بقایای انسانی در بستر كشف رود خراسان كشف شده است. همچنین در گنج پر رستم آباد، شیوه تو مهاباد، غار دربند گیلان، آثار استقرار انسان در دوره پارینه سنگی آغازین كشف شده است. اما به راستی قدیمی ترین شوهد از زندگی جوامع انسانی در ایران متعلق به كدام منطقه و چه زمانی است ؟.....

آقای فریدون بیگلری باستان شناس و محقق ایرانی و یكی از بنیانگذاران بخش پارینه سنگی موزه ی ملی ایران در گفتگوی اختصاصی با سایت شبكه ی فرهنگ درباره ی قدیمی ترین آثار سكونت انسان در كشور گفت : قدیمی ترین آثار سكونت انسان كه بر اساس فرم ابزارهای سنگی و اطلاعاتی كه از زمین شناسی محل كشف این ابزارها كسب شده ، محوطه ی « كشف رود » در شرق مشهد است ، اما تاریخ گذاری این منطقه تقریبی است و كارشناسان بر اساس فرم ابزارهای سنگی به صورت تقریبی و سرزمین شناسی اعتقاد دارند بیش از 500 هزار سال تا حدود یك میلیون سال قدمت دارد. اما اگر بخواهیم بر اساس شیوه های تاریخ گذاری آزمایشگاهی در مورد قدیمی ترین سكونت گاههای ایران بحث كنیم ، قدیمی ترین آثار سكونت انسان كه به صورت قطع و یقین تاریخگذاری شده است ،غار« دربند » در رودبار گیلان می باشد كه بر اساس آزمایش های سالیابی بین 200 تا 250 هزار سال قبل، انسانها در این غار سكونت داشتند .
آقای دكتر بیگلری درباره ی توام با شواهد علمی درباره ی این انسانها اظهار داشتند : در این زمینه تحقیقات زیادی صورت گرفته است اما چون در ایران هیچ سنگواره ای درباره ی اولین ساكنان ایران به دست نیامده، بر اساس دست ساخته های انسانها درباره ی فرهنگ آنها اظهار نظر می كنیم اما اگر بخواهیم به صورت منطقه ای درباره ی گونه ی غالب انسانهایی كه در دوره ی پارینه سنگی در این منطقه وجود داشته است صحبت كنیم ، باید بگویم انسانهای راست قامت (homo erectus) در این منظقه می زیسته اند .
دكتر بیگلری باستان شناس و محقق درباره ی رد پای این گونه انسانها در دورانهای بعدی و تداوم این جوامع كهن خاطر نشان كردند : این دوران ، روزان بسیار طولانی بوده و گونه های بسیاری از انسان در این دوران منقرض شده اند و آخرین گونه ای كه به ما نزدیكتر بوده و حالا منقرض شده است انسان نئاندرتال می باشد كه حدود40000 سال پیش منقرض شده و پس از این گونه ، انسان هوشمند یا خردمند (Homo sapiens) وارد ایران می شود كه ما به نوعی از این گونه ی انسانی هستیم اما باز هم نمی توانیم بگوییم نسلی كه 40000 سال قبل از انسان هوشمند وارد ایران شده است تداوم پیدا كرده زیرا با مرور زمان و به دلایلی چون تغییرات اقلیمی یا قحطی و عوامل طبیعی دیگر ، بارها انقراض های محلی صورت گرفته و در پاره ای مناطق نسل انسان كاملا نقرض شده و پس از مدتی انسانهایی دیگر به آن منطقه مهاجرت كرده و نسلی نو به وجود آمده است .

دسترسی سریع