برنامه مستند «چراغداران» رادیو فرهنگ یك شنبه11مهر ماه به روایت بخش هایی از زندگی خواجه عبدالله انصاری،شاعر و عارف نامدار كشورمان اختصاص دارد.
در برنامه « چراغداران» كه شرح كوتاهی از زندگی مفاخر ادبی و فرهنگی كشورمان است امروز بهروز رضوی بخش هایی از داستان زندگی خواجه عبدالله انصاری را روایت می كند.
خواجه عبدالله انصاری هروی معروف به «پیر هرات» و «پیر انصار» و «انصاری هروی»، قرن پنجم هجری است.
خواجه عبدالله انصاری نه تنها یك مفسر، محدث، عالم و عارف بزرگ بود، بلكه شاعر و نویسنده توانایی هم بود.
او از كودكی ذوق شعر و هوش سرشار خود را نشان داد و به آموزش علوم دینی، چون تفسیر قرآن، فقه، حدیث و عقاید پرداخت.
وی در عین حال عارفی بزرگ و روشن بین بود و ملقب به پیر هرات گشت.
از خواجه عبدا... انصاری آثار عرفانی ارزشمندی به زبانهای عربی و فارسی به نثر و نظم، برجای مانده است كه مشهورترین آنها «مناجات نامه»، «محبت نامه» و «زاد العارفین» نام دارد.
همچنین تفسیر ادبی و عرفانی وی از قرآن به نام «كشف الاسرار» سبك جدیدی در تفسیر به شمار میرود. خواجه عبدا... انصاری در سال 481 هجری قمری بدرود حیات گفت.
سبك و روش خواجه عبدالله انصاری همان روش اهل وعظ و خطابه بود و آثار او بیشتر بین نثر مرسل و نثر مصنوع به رشته تحریر در آمده است كه حالتی از شعر نیز در آثار او حس میشود.
بزرگترین امتیاز پیر هرات را می توان در تغییر شیوه نثر فارسی و توانایی وی در سرودن شعر به دو زبان فارسی و عربی عنوان كرد كه این مسأله در بسیاری از اشعار خواجه كه در قالب رباعی و غزل است دیده میشود.
برنامه «چراغداران» را به تهیه كنندگی حسینی باغسنگانی و روایت بهروز رضوی ساعت 12:15 روی موجاف ام ردیف106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوید .