كارشناس دینی و نهج البلاغه پژوه، در برنامه «شبهای فرهنگ» با موضوع « اخلاص امیرالمومنین» اخلاص را ویژگی بارز امام علی(ع) در همه عرصه های فردی و اجتماعی دانست و گفت: امیرالمومنین رضایت خدا را بر هر چیز ترجیح میدهد و این نهایت إخلاص است.
وى افزود: امام علی(ع) رضایت خدا را در مصالح توده مردم و إسلام و مسلمین میداند، از اینرو حتى زمانى كه قدرت در اختیار مخالفانش است و آنها را قبول ندارد به آنها كمك میكند تا تبعات تصمیمات غلط، كمتر متوجه امت اسلام شود.
وی افزود: امام علی(ع) علیرغم اختلاف فكری با خلفا و بیمهری و كم لطفی ها در حق حضرت زهرا(س)، در تصمیمهاى اجتماعی، رو به جلو فكر میكند؛ یعنى بخاطر مصلحت عظمی با خلفا همكاری میكند ا اشتباهات آنها و تبعاتش برای إسلام و مسلمین كمتر شود، و این نهایت اخلاص در عرصه سیاسی و اجتماعی است كه كل امت را ببینیم.
وی همچنین با تاكید بر ضرورت عدالتخواهی و ظلم ستیزی برای نجات بشر گفت: امام علی(ع) سمبل فردی است كه از مطلقِ ظلم بیزار است و عدالت را برای همه میخواد.
وی با اشاره به برخی روایات تاریخی( ماجرای درخواست عقیل) گفت: امام علی(ع) درنهایت عشق و عطوفت و مهرورزی، مدیریت عواطف دارد و خواست خدا و باور به حساب و كتاب قیامت را بر هر چیز ترجیح میدهد.
وی در پایان، انتظارات بیجا، نسنجیدن مرز حق و باطل، بیتوجهی به حق الناس، توجیه وسیله به بهانه اهداف خوب، و استفاده از فرصتها و امكانات عمومی بصورت ویژه برای خود، را از مظاهر ظلم و بیعدالتی برشمرد و گفت: مادامی كه همه مردم از مطلقِ ظلم متنفر نشوند و عدالت را برای همه نخواهند مشكل حل نخواهد شد.