یادواره ای برای سید محمد علی شاه موسوی در «چمران افغانستان» رادیو فرهنگ

ویژه برنامه ای به یاد شهید سید محمد علی شاه موسوی در شبكه رادیویی فرهنگ با عنوان « چمران افغانستان » پخش می شود.

1400/05/12
|
17:02

ویژه برنامه سومین سالگرد شهید دكتر سید محمد علی شاه موسوی گردریزی، زندانی بی گناه شماره 1154 گوانتانامو باعنوان « چمران افغانستان» امشب سه شنبه 12 مردادماه به‌طور زنده از رادیو فرهنگ پخش می شود .
این‌برنامه یادواره ای برای گرامیداشت دكترسیدمحمدعلیشاه موسوی است كه با حضور فرزند شهید بزرگوار به معرفی ، شرح فعالیت ها و نقش اثرگذار ایشان در ایران و افغانستان اختصاص دارد .
چگونگی ورود سیدمحمدعلی‌شاه موسوی‌گردیزی ملقب به چمران افغانستان، به عرصه سیاسی و تاثیر پذیری اش از انقلاب ایران به روایت خودش، از بخش‌های از برنامه چمران افغانستان است
موضوع این برنامه به سبب مقارن شدن با سومین سالروز شهادت شهید موسوی به زندگی و فعالیت های ایشان اختصاص یافته و با توجه به اینكه روز گذشته در دفتر تهران خبرگزاری آوای افغانستان وبینار بررسی 20 سال حقوق بشر و دموكراسی امریكایی در افغانستان برگزار شد بخش هایی از سخنان كارشناسان، رهبران سیاسی ،نمایندگان مجلس و استادان دانشگاه كه در این وبینار درخصوص دكتر سید محمد علی شاه موسوی گردریزی، صحبت كردند پخش می شودهمچنین خاطرات خانواده این شهید بزرگوار تقدیم شنوندگان می شود.

برنامه «چمران افغانستان » در بخش اصلی این برنامه روایتگر زندگی شهید و نقش وی در راوبط ایران و افغانستان است كه عابد اكبری مدیر عامل موسسه تحقیقاتی ابرار معاصر تهران، دكتر محمدرضا پاكروان مشاور امور بین‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ،دكتر سید محمدمرتضی موسوی فرزند شهید سید محمد علیشاه موسوی معروف به چمران افغانستان كارشناسان و مهمان حضوری و فاطمه نكولعل آزادمدرس دانشگاه و معاون اجرایی موسسه مطالعات و تحقیقات بین المللی ابرار معاصر تهران نیز كارشناس تلفنی برنامه هستند .
در این برنامه از كتاب «حقایق ناگفته از گوانتانامو »(سرگذشت یك پزشك زندانی)نوشته ان شهید بزرگوار كه توسط موسسه فرهنگی مطالعات و تحقیقات بین‌المللی ابرار معاصر تهران منتشر شده است رونمایی می شود
گفتنی است شهید دكترسیدمحمدعلیشاه موسوی متولد سال 1338 در شهر گردیز، مركز ولایت پكتیای افغانستان بود. دوران تحصیل ابتدایی و متوسطه را تا دیپلم در زادگاهش گذراند و چون نمراتش همه عالی بودند به‌عنوان نماینده استان و شهرش به‌عنوان یك شاگردممتاز به دانشگاه كابل راه یافت. سال دوم دانشجوی رشته پزشكی بود كه كودتای كمونیستی شكل گرفت. با به هم خوردن امنیت دانشگاه توسط عوامل كمونیست‏، با جمعی از دانشجویان شیعه و سنی در دانشگاه یك انجمن دانشجویی اسلامی را در مقابل ‌انگیزه‏ها و تفكر كمونیستی دولت وقت راه انداختند. اما متاسفانه فضای امنیتی در افغانستان روزبه‌روز بیشتر می‏شد و او هم مجبور شد در سال 1358 دانشگاه را ترك كند و به زادگاهش برود. برای فرار از دست نیروهای امنیتی، مدتی را مخفیانه زندگی كرد. با كارهای زراعتی، روزها را می‌گذراند. با سخت شدن وضعیت امنیتی و علاقه‌ای كه به آموزش داشت، اواخر سال 58 به ایران مهاجرت كرد. در واقع مبارزه را از ایران شروع كرد و تا گوانتانامو رفت و سرانجام جمعه 12 مردادماه 97 در پی حمله انتحاری به نمازگزاران در گردیز مركز ولایت پكتیا به شهادت رسید.
« چمران افغانستان» را امشب سه شنبه 12مردادماه ساعت 19:30 تا 21:00 به تهیه كنندگی یلدا احتشامی، سردبیری مریم قاسمی به طور زنده از گروه كتاب رادیو فرهنگ روی موج اف ام ردیف106 مگاهرتز شنیدنی است و فایل تصویری این برنامه از درگاه پایگاه ایرانصدا و سایت رادیو فرهنگ نیز به همت گروه فضای مجازی قابل دریافت است.

دسترسی سریع