«دولت مردمی» در واقعیت محقق شود/ تشكیل دولت به تاخیر نیافتد

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با بیان اینكه رئیس‌جمهور، شعار دولت مردمی را در واقعیت محقق كند، گفت: در تشكیل دولت سرعت عمل به خرج دهید، شرایط كشور اقتضاء نمی‌كند كه تشكیل دولت به تأخیر بیفتد.

1400/05/12
|
12:28

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب، در مراسم تنفیذ حكم حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی به عنوان هشتمین رئیس‌جمهوری اسلامی ایران‌، پس از اعطای حكم تنفیذ سخنرانی كردند.

اهم فرمایشات ایشان به شرح زیر است:

-خداوند متعال این سرآغاز را برای مردم و كشور مبارك بفرماید، بخصوص كه ما در روزهایی هستیم كه متعلق به اهل‌بیت (ع) است. چند روز پیش عید غدیر بود. فردا روز مباهله و روز نزول آیه ولایت است. روز نزول آیه تطهیر و متعلق به ائمه (ع) است. ان‌شاءالله این روز برای ملت ایران مبارك باشد.

-اولاً از خدای متعال تشكر می‌كنیم كه این توفیق را به ملت ایران عطا كرد كه توانستند یكبار دیگر این حركت كاملاً پرمعنای انتخابات را كه نشان‌دهنده مردم‌سالاری دینی است، با موفقیت انجام دهند. از مردم تشكر می‌كنم.

-باید به دولت دوازدهم، رئیس‌جمهور محترم دوازدهم و همكارانشان خسته‌نباشید بگویم. برای آقای رئیسی و دولت و همكارانشان از خداوند متعال طلب توفیق و عنایت ویژه می‌كنم.

-مراسم تنفیذ كه متكی است به قانون اساسی و به رسمی كه امام بزرگوار بنیانگذاری كردند در كشور، در طول این چند دهه بارها تكرار شده است و مظهری است از جابجایی مسئولیت بسیار مهم قوه مجریه كه در واقع مدیریت كشور است به شكل عقلانی و به شكل آرام و متین؛ این بسیار مهم است.

-معمولا در بسیاری از كشورها این جابجایی با كشمكش و اینها انجام می‌گیرد اینجا بحمدالله با آرامش با امنیت این جابجایی انجام می‌گیرد در دوره‌های مختلف، این دوره هم همین جور به فضل الهی و هم نشانه عقلانیت و آرامش و طمأنینه عمومی حاكم بر كشور و مسئولین و مردم است و هم نشانه تنوع سیاسی است.

-توطئه تحریم انتخابات در محافل سیاستگذاری دشمنان جمهوری اسلامی طراحی شده بود و برخی نیز در داخل كشور از روی غفلت و برخی از روی غرض آن را دنبال می‌كردند اما مردم پاسخ قاطعی [به این توطئه] دادند. شركت مردم شركت خوبی بود و نشان دهنده حضور مردم در صحنه بود.

-حرف زدن با مردم از روی صداقت و قطع نظر از پیرایه‌های سیاسی باید یكی از كارهای مهم دولت مردمی باشد.

-هر چیزی كه بتواند ملت را به جمعیت پرشور و پرانگیزه و در میدان تبدیل كند و به این موضوع كمك كند خوب است.

-در شعارهای انتخاباتی رئیس‌جمهور مساله مردمی بودن وجود داشت، این موضوع را از دست ندهید. دولت مردمی شعار شما بود این را در واقعیت كلمه محقق كنید. مردم یعنی همه مردم بدون امتیازهای طبقاتی و گروهی. حضور مردم نباید افراد را از ارتباط با نخبگان غافل كند. ارتباط با نخبگان در جای خود حركتی ضروری و مفید است.

-رهبر انقلاب با تاكید بر اینكه دولت باید محضر وفاق باشد گفتند: برخی تغایرهای موهومی كه در میان مردم وجود دارد باید با نگاه وفاق آمیز و لطف به عموم مردم تضعیف شود.

-حرف زدن با مردم از روی صداقت با قطع نظر از پیرایه‌های سیاسی بسیار مهم است باید صادقانه با مردم حرف بزنند مشكلات خود را بگویند، حرف زدن با مردم از كارهای مهمی است كه دولت مردمی باید به آن متعهد باشد.

-به دولت مردمی توصیه می‌كنم كه به ظرفیت‌ها توجه كنند. این روزها در مقاله‌ها و نوشته‌ها از كمبود و مشكلات گفته می‌شود. مشكلات و كمبودها زیاد است اما ظرفیت‌های زیادی در كشور وجود دارد. در بخش آب، معادن، استعداد و آمادگی‌های حیرت آور جوانان، ظرفیت‌های فوق العاده ای داریم. بدون تردید این ظرفیت‌ها می‌تواند به مشكلات غلبه كند به شرطی كه این ظرفیت‌ها به درستی شناخته شده و به كار گرفته شود. تلاش خستگی ناپذیر و شبانه روزی در این مسیر لازم است.

-یك جنبه دیگر از مردمی بودن مبارزه با فساد است. اگر به معنای واقعی كلمه می‌خواهید در كنار مردم باشید باید با فساد بی امان مبارزه كنید كه ایشان در مسئولیت قبلی حركت مبارزه با فساد را شروع كردند و حركت‌های خوبی انجام دادند. بسترها و زمینه‌های فساد در قوه مجریه ایجاد می‌شود، باید اینجا با فساد مبارزه كنید. فرارهای مالیاتی، انحصارهای بی دلیل، سوءاستفاده از ارز ترجیحی، فعالیت‌های سوداگرانه و قاچاق فسادهایی است كه باید به معنای واقعی كلمه با آنها مبارزه كرد.

-معمولاً در بسیاری از كشورها این جابجایی‌ها با كشمكش انجام می‌شود اما اینجا با آرامش و امنیت این جابجایی انجام شده است. در طول دوره‌های مختلف و این دوره هم این گونه بوده است.

-دولت‌هایی كه پی در پی آمدند و قدرت را دست به دست كردند دارای گرایش‌های سیساسی بودند كه نشان دهنده تنوع است و این تنوع نشان دهنده آزادی و سلامت انتخابات است.

رهبر معظم انقلاب با تأكید بر اینكه انتخابات در سلامت كامل برگزار شد، گفت: بنده از برگزار كنندگان انتخابات در بخش‌های مختلف و از تأمین كنندگان امنیت انتخابات تشكر می‌كنم. به خصوص از حضور مردم تشكر می‌كنم. توطئه تحریم انتخابات طراحی شده بود. در محافل سیاستگذاری دشمنان كشور و جمهوری اسلامی این توطئه طراحی شده بود و در داخل نیز برخی از روی غفلت و برخی از روی غرض این سیاست را دنبال می‌كردند. مردم پاسخ قاطعی دادند و در انتخابات شركت كردند. شركت مردم شركت خوبی بود.

آیت الله خامنه ای با تأكید بر اینكه این جابجایی قدرت امید آفرین است، گفت: افراد جدیدی با چهره‌های تازه ای وارد میدان می‌شوند. این برای كسانی كه انگیزه خدمت دارند، امید ایجاد می‌كند. به خصوص برای جوانان بسیار مهم است.

-به همه كسانی كه صاحب انگیزه و فكر هستند فرصت می‌دهند كه خطاهای گذشته را جستجو كرده و پیدا كنند.

-خوشبختانه در بیانات آیات الله رئیسی تكیه بر ارزش‌های اساسی انقلاب بود. ارزش عدالت مبارزه با فساد و امثالهم مورد تأكید ایشان بود. این مسیر درستی است و توصیه موكد ما این است كه این مسیر را دنبال كنیم.

-مسیر و كشور و ملت را به حقوق اساسی خودش می‌رساند و در جایگاه اساسی خود قرار می‌دهد، تمسك به ارزش‌های اساسی انقلاب است. این ارزشها چیزهای ندانسته نیست و در بیانات امام كاملاً واضح ور وشن است. اینها باید ملاك قرار داد و دنبال كرد.

-نفس پیگیری این افراد موجب خواهد شد كه مردم هم همت كنند و وارد میدان شوند كه مسئله كلیدی و مهم است. حضور مردم حل كننده مشكلات است. چیزی كه مردم را تشویق به حضور در میدان كند، مغتنم است و حضور مردم جایگزین دیگری ندارد و هنر اصلی انقلاب هم این بود. هنر اصلی انقلاب این بود كه جمهور مردم را از یك مجموعه و توده منفعل و مصرفی و فاقد یك نگاه ملی و عمومی تبدیل به یك مجموعه پرانگیزه، علاقه مند، هدف دار، آرمان خواه و وارد میدان كرد.

-ما قبل از انقلاب زندگی و تنفس كردیم. ملت مجموعه‌ای از هم گسیخته بودند كه هر كس به فكر خود بود و امر ملی و مسئله عمومی در كشور مطرح نبود.

-كاری را با همت و انگیزه شروع می‌كنیم اما در قدم دوم انگیزه قدم اول وجود ندارد. باید انگیزه‌ای كه انسان خرج می‌كند ادامه پیدا كند تا به نتیجه برسیم.

-یك نكته مهم دیگر كه توصیه مهمی است این است هر اقدامی كه می‌كنیم جزئی از برنامه‌ای باشد كه قبلاً تنظیم وآماده كرده‌اید، كارهای روزمره و اقدامات پیش بینی نشده نمی‌تواند مشكلات را حل كند. حل مشكلات اقتصادی زمانبر است. این موضوع را مردم می‌دانند. نمی‌توان مشكلات را یك شبه یا در مدت كوتاه حل كرد. حل مشكلات زمانبر است. ان‌شاءالله با كمك خدای متعال و هدایت الهی مشكلات حل شود.

- در باب سیاست خارجی و فرهنگ تذكراتی در ذهن دارم كه در جلسات بعد با ایشان در میان می‌گذارم.

- در تشكیل دولت سرعت عمل به خرج دهید، شرایط كشور اقتضاء نمی‌كند كه تشكیل دولت به تأخیر بیفتد. رئیس‌جمهور در معرفی وزرای پیشنهادی به مجلس در اظهارنظر سریع در مورد وزرا شتاب به خرج دهند و كار را سریع پیش ببرند تا زودتر دولت تشكیل شود.

مقام معظم رهبری در مورد جنگ تبلیغاتی دشمن فرمودند: دشمنان ما امروز بیشترین تحرك را در زمینه جنگ نرم و جنگ رسانه‌ای دارند تا بر افكار عمومی مردم مسلط شوند و در این مسیر مبالغ هنگفتی هزینه می‌كنند و كارهای زیادی انجام می‌دهند.

-به دنبال این هستند تا افكار عمومی را قبضه كرده و در اختیار قرار گیرند. وقتی افكار عمومی در اختیار بیگانگان قرار گیرد، ملت به میل آنها پیش می‌رود. تمهیدات رسانه‌ای باید قوی‌تر و هوشمندانه‌تر عمل كنند.

- امیدوارم خداوند توفیق دهد تا رئیس‌جمهور جدید و همكارانشان بتوانند اقدامات لازم را به نفع ملت و كشور انجام دهند. صاحبنظران و صاحبان فكر نفوذ اجتماعی كمك كنند. درود خداوند بر امام راحل و شهدای عزیز كه این راه را در مقابل ما باز كردند و ما توفیق پیدا كردیم در این مسیر حركت كنیم.
منبع : مهر

دسترسی سریع