كنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار ،با حضور مقامات عالی رتبه جهانی ،سازمان های بین المللی و متخصصان به میزبانی دولت جمهوری اسلامی ایران از دوازدهم تیر ماه آغاز به كار كرده و امروز به كار خود پایان میدهد ...
كنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار در تاریخ 5-3 جولای (12-14 تیرماه 1396) با حضور مقامات عالی رتبه جهانی ،سازمان های بین المللی و متخصصان به میزبانی دولت جمهوری اسلامی ایران و همكاری سازمان ملل متحد با محوریت اثرات منطقه ای گرد و غبار و دستیابی به راهكارهای اجرایی مقابله با گرد و غبار (منشاء انسان ساخت و طبیعی ) در حال برگزاری است .
آقای دكتر شعاعی مدیر ملی ستاد مبارز ه با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگوی اختصاصی با گزارشكر رادیو فرهنگ درباره ی این اجلاس گفت : در این اجلاس (برخی)از مقامات كشورهای منطقه حضور دارند و امیدواریم اصل موضوع این اجلاس منجر به بیانیه ای شود كه كشورها را به همكاری های منطقه ای و اتخاذ تصمیمات جدی به منظور مبارزه و مقابله با گرد و غبار كه یكی از چالشهای زیست محیطی است ، تشویق كند .
آقای دكتر شعاعی درباره ی نقش ایران در شكل گیری این همگرایی برای مقابله با پدیده ی گرد و غبار گفت : در چهار قطعنامه ی سازمان ملل تصریح شده كه با توجه به ابتكار جمهوری اسلامی در فعالسازی جامعه ی جهانی تصمیم گرفته شد این اجلاس در جمهوری اسلامی ایران برگزار شود . و این امر نشانه ی این است كه ما توانسته ایم در جامعه ی جهانی تاثیر خوب وبسزایی داشته باشیم .
مدیر ملی ستاد مبارزه با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت : در بخش منطقه ای با كشورهایی چون عربستان همكاری های صمیمانه ای مورد انتظار ما نیست ولی امیدواریم در چهارچوب همكاری های كمك كننده ی سازمان ملل در آینده بتوانیم به یك وفاق و ابتكار عمل منطقه ای
دست یابیم .
دكتر شعاعی درباره ی مهم ترین چالش در حوزه ی گرد و غبار كه در عرصه ی بین الملل حائز اهمیت است گفت : اگر مقابله با گرد و غبار را دسته بندی كنیم باید چند اقدام اساسی صورت گیرد .اول بهره برداری از منابع آب و خاك و زمین است . قبلا به طور مشخص با توجه به حجم آب ، درباره ی نیاز مردم ، نیاز غذایی و .... تصمیم گیری می شد امروز ما توانستیم اثبات كنیم كه نگاه به گرد و غبار هم باید در مدیریت آب و زمین مد نظر قرار گیرد كه این امر در جامعه ی علمی پیروزی بزرگ محسوب می شود ،اگر در گذشته محیط زیست ،مدیریت حیات وحش و ...مطرح بوده امروز گرد و غبار فاكتوری است كه باید در مطالعات زیست محیطی مورد توجه قرار گیرد .
دكتر شعاعی در ادامه خاطر نشان كرد : وقتی در مناطقی با چالش گرد و غبار مواجه هستیم باید برای مقابله با پدیده ی گرد و غبار اقدامات لازم را انجام دهیم در گام اول موضوع را شناسایی و علت را بیابیم و سپس به جنگ علتهای گرد و غبار برویم .
مدیر ملی ستاد مبارزه با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت : باید مدیریت آب و زمین را مطابق با مسائلی كه گفتم انجام میدادیم كه متاسفانه این اقدام در سالهای گذشته انجام نشد و این غفلتها باعث شد در سطح منطقه دچار بحران شده و با پدیده ی گرد و غبار مواجه باشیم و امیدواریم در این اجلاس بتوانیم با همكاری كشورهای منطقه به نتایج مثبتی دست یابیم .