كتاب «مجموعه شعر فخر ایران» در همایش ادبی فخر ایران كه عصر امروز در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد با حضور شعرای كشورمان و رئیس حوزه هنری رونمایی شد.
همایش ادبی فخر ایران (بزرگداشت شهید دانشمند محسن فخری زاده) به مناسبت چهلمین روز درگذشت این شهید، عصر امروز در تالار اندیشه حوزه هنری آغاز شد و هم اكنون در حال برگزاری است.
حجتالاسلام آقاجانپور رئیس سازمان عقیدتی، سیاسی وزارت دفاع در ابتدای این مراسم گفت: بنده به واسطه اینكه سالیان متوالی در وزارت دفاع مشغول به كار بودم ایشان را میشناختم و لازم است بگویم ایشان حقیقتاً فخر ایران و فخر امت اسلامی است. بنده بیش از 20 سال است كه این شهید بزرگوار را میشناختم و به عقیده من شهید فخری زاده مجاهد فی سبیل الله است. مقام معظم رهبری در سخنرانی امروز خود درباره قیام 19 دی ماه سال 56 كه در قم اتفاق افتاد، سخن گفتند. شهید فخری زاده هم فرزند قم هستند و بنده در واقعه قیام 19 دی ماه سال 56 حضور داشتم. شعار مردم در آن سال «تشكیل حاكمیت اسلامی» بود. از این جهت شهید فخری زاده كه خود دانش آموخته مدرسه حكیم نظامی قم بودند در جریان پیروزی انقلاب اسلامی نقش داشتند. در نظام و حاكمیت اسلامی یعنی همه چیز اسلام پیاده شود.
وی افزود: بخشهای مهمی از زندگی این بزرگوار هنوز برای مردم تبیین و روشن نشده است. مثلاً اینكه به نقش ایشان در پیروزی انقلاب اسلامی خیلی توجه نشده است در حالی كه شهید فخری زاده هر جایی كه انقلاب و اسلام به وجود او نیاز داشت، حضور پیدا میكرد. ایشان هم در عرصه جهاد علمی و هم میدان رزم حضور داشتند.
آقاجانپور تصریح كرد: شهید فخری زاده با قرآن و ائمه اطهار بسیار مأنوس بود و با اینكه مسئولیت مدیریتی داشت، خیلی به قرآن و حدیث توجه داشت به طوری كه به گفته این خانواده شهید، هر شب قبل از نماز صبح بیدار میشد و عبادت میكرد و به گفته همسایگان این شهید، هر روز صبح نمازش را جماعت میخواند و قطع به یقین عنایت پروردگار به ایشان و شب زنده داریهایشان بود كه شهید شد.
رئیس سازمان عقیدتی، سیاسی وزارت دفاع ادامه داد: شهید فخری زاده، ادیب، شاعر و مولوی شناس بود. در عین اینكه دانشمند بود و روحیه متواضعی داشتند در زندگی شخصی هم بسیار ساده زیست بود. از این منظر مسئولیت شاعران و ادیبان در این باره بسیار مهم است.
پس از آقاجانپور، سعید بیابانكی از شاعران كشورمان سخنرانی كرد و گفت: بنده از مجموع شاعرانی هستم كه دو مرحله از نزدیك ایشان را دیدم. یك بار در عصر شعری كه سال گذشته در آستانه اربعین برگزار شد و به ابتكار شهید فخریزاده بود كه در آن مراسم فقط من و اسماعیل امینی حضور داشتیم. امسال هم یك روز پیش از اربعین به چنین مراسمی دعوت شدم و در تما این دوباری كه بنده ایشان را دیدم مثل همه مردم ایران چیزی از جایگاه علمی ایشان نمیدانستم. بعد از تمام شدن برنامهای كه امسال برگزار شد، شهید فخریزاده مرا برای ناهار دعوت كردند كه بنده به دلیل بیماریای كه داشتم قبول نكردم و به یك چای خوردن و گپ زدن بسنده كردم. در این گپ و گفت دوستانه با هم صحبت كردیم و ایشان درباره شاعرانی چون سید حسن حسینی، قیصر امین پور، سلمان هراتی و ابوالقاسم ژرفا صحبت كردند و از اینجا مشخص میشود كه ایشان چقدر خوب شاعران را میشناختند و همانجا به من گفتند كه تمام جلسات شعر حوزه هنری را شركت میكردند و همیشه از علاقه مندان به شعر بودند و هستند و فرزندان هم این ذوق را از من به ارث بردهاند. نكتهای كه برای من جالب بود این بود كه شاعرانی كه شهید فخریزاده نام بردند مانند خود ایشان اهل جلوهگری نبودند و بسیار شباهت به ایشان داشتند.
بیابانكی پس از یك سخنرانی كوتاه شعری را كه برای شهید فخری زاده سروده بود را خواند.
در ادامه این مراسم شاعرانی چون محمدرضا طهماسبی، ناصر فیض، فاطمه نانی زاد و علی داودی اشعاری را كه برای این شهید سروده بودند، خواندند و با حضور دادامان، رئیس حوزه هنری و شاعران برجسته این جلسه از كتاب «مجموعه شعر فخر ایران» رونمایی شد.
پس از رونمایی از این اثر، حامد فخریزاده فرزند شهید فخریزاده، چندین شعر در رثای پدر خواند. وی گفت: قصیدهای كه میخوانم را از یكی از اشعار هوشنگ ابتهاج كه از همان ابتدای درگذشت پدر در ذهن من بود الهام گرفتم. شعری كه ایشان گفته: ای كوه تو فریاد من امروز شنیدی. دردیست درین سینه كه همزاد جهان است.
منبع: مهر