شب قدر بهترین فرصت برای طلب بخشش و آمرزش گناهان از خداوند است و پروزدگار در این شب عنایت ویژه ای به بندگان خود دارد و در واقع آن را بهانه ای جهت آمرزش بندگان خود قرار داده است..
«شب قدر» شبی است كه در آن قرآن بر پیامبر عظیم الشأن اسلام نازل شده است و فضیلت عبادت در این شب از تمام شبها بیشتر است. در این شب مقدرات یك سال انسان معین میشودو از با فضیلت ترین اعمال در چنین شبی «احیاء» می باشد . به جرئت می توان گفت برجسته ترین آیات قرآن در مورد شب قدر و فضیلت آن كه است كه خداوند متعال می فرماید: «ما قرآن را در شب قدر نازل كردیم. در مورد نام گذاری شب قدر نیز امام رضا (علیه السلام) فرموده است: «ماه رمضان ماهی است كه در آن قرآن نازل گشته است و در این ماه به پیامبر(صلی الله علیه و آله) وحی شده و در آن شب قدر است؛ شبی كه از هزار ماه بالاتر است. در آن شب هر كاری محكم و برقرار می شود و مسائلی كه در طول سال از نیكی و بدی، سود و زیان، روزی و زندگی و مرگ وجود دارد رقم زده می شود و به همین جهت است كه «قدر» نامیده شده است». شب قدر بهترین فرصت برای طلب بخشش و آمرزش گناهان از خداوند است و پروزدگار در این شب عنایت ویژه ای به بندگان خود دارد و در واقع آن را بهانه ای جهت آمرزش بندگان خود قرار داده است. اگر چه در مورد شب قدر سؤالهایی وجود دارد و به طور مشخص معلوم نیست كه دقیقاً چه شبی از سال می باشد اما در بین سه شب قدری كه وجود دارد احتمال شب سوم بیشتر است. از رویدادهای مهم شب قدر، تعیین سرنوشت آدمی است. شبهای قدر فرصتی است برای نیایش و عبادت خالص . دعا، فرصتی برای تطهیر روح آدمی است. امام سجاد(ع) كه زین العابدین، یعنی زینت پرستندگان لقب یافته است، برای دعا كردن در «شب قدر» اهمیت ویژه ای قائل است. آن بزرگوار كه در دعاهایش هر آنچه موجب سعادت و صلاح است درخواست می كند، از خدا توفیق نیایش كردن در شب قدر می طلبد.
شب های قدر فرصتی است برای بازگشتن به سوی خداوند و توبه كردن از گناهان و پیمودن راه درست. شب قدر، فرصتی است برای پاك كردن ظاهر و باطن از هر آلودگی. شب قدر شب سبك شدن روح از بار گناهان ورهایی است.
منابع : وسایل الشیعه ،شیخ حر عاملی
بحارالانوار ،علامه ی مجلسی