امروزه پیشرفت تكنولوژی سبب شده تا فضای مجازی بخش عمده ای از زندگی ما را اشغال كند،اما هیچ كدام از این تكنولوژی ها جای كتاب را نگرفته و مطالعه و كتاب هنوز هم طرفداران خود را دارد واین یاردیرین همچنان هم نشین روزهای تنهایی وفراغت ماست.
نویسنده : حسین نعمتی
در روزهای برگزاری مهم ترین رخداد فرهنگی سال یعنی نمایشگاه بین المللی كتاب هستیم. این روزها برای دوستداران كتاب روزهای فرخنده و مباركی است . در حدیثی از امام علی (ع) آمده است:« كتاب بوستان دانشمندان است». به واقع لذتی كه اهالی فرهنگ از كتاب و كتابخوانی حاصل می كنند چنان است كه آنرا با هیچ چیز دیگری برابر نمی دانند.
كتاب هنوز به لحاظ عمق تاثیرگزاری مهم ترین ابزار فرهنگی محسوب می شود. همه ی اهالی فرهنگ معتقدند علی رغم تنوع گسترده ابزار های فرهنگی در دوران مدرن هنوز هیچ كدام از این ابزارها نتوانسته جای كتاب را در انتقال آموزه های فرهنگی بگیرد. كتاب را به نوعی می توان مادر تمامی ابزارهای فرهنگی دیگر دانست.
تقریبا اكثركسانی كه كتاب می خوانند با ظهور رسانه های نوین توانستند با این ابزارها به راحتی ارتباط برقرار كنند و از آن ها نیز استفاده ی مطلوب خود را ببرند اما بعید است كسانی كه نقطه شروع آشنایی شان با فرهنگ و مطالعه از رسانه های دیگر غیر از كتاب بوده بتوانند به راحتی با كتاب ارتباط برقرار كنند.
شاید با ظهور شبكه های اجتماعی برخی معتقد باشند كتاب نفوذ خود را از دست داده است اما كتاب همیشه جایگاه خود را دارد این جایگاه به معنای تیراژ زیاد نیست بلكه به معنای عمق تاثیرگزاری بر خوانندگان است.