علیرضا میرعلی نقی در برنامه خنیاگران رادیو فرهنگ گفت: جامعه ای كه در دهه 70 پشت در نشر چشمه صف می كشیدند برای خریدن سی دی صدای مرحوم نوری در حال حاضر برای كنسرت های برج میلاد صف می كشند.
علیرضا میرعلی نقی، پژوهشگر حوزه موسیقی به مناسبت زادروز استاد مرحوم محمد نوری، آهنگساز و خواننده مهمانان برنامه خنیاگران بود.
وی در پاسخ به این سوال استاد نوری در ادبیات و نوشتن هم دست داشتند، اما كتابی در خصوص ایشان به جز دو مورد دیده نمی شود، گفت: یك كتاب در خصوص ایشان با عنوان "در خموش های ساحلی" بود البته از مورد دوم بی اطلاع هستم و تصور می كنم كه كتاب دوم به اسم "مینا" چاپ نشده است.
میرعلی نقی ادامه داد: بنده معتقد هستم كه شاگردان مریدان باید به چاپ كتاب در خصوص هنرمندان بنام حوزه های مختلف همت كنند.
وی در پاسخ به سوال مجری كه چرا این نیاز در جامع دیده نمی شود كه این هنرمندان و شخصیت ها دوباره معرفی شوند،گفت: به دلیل اینكه جامعه و نیازهای آن را تغییر دادند،جامعه ای كه در دهه 70 پشت در نشر چشمه صف می كشیدند برای خریدن سی دی صدای مرحوم نوری در حال حاضر برای كنسرت های برج میلاد صف می كشند.
میرعلی نقی در خصوص اینكه آیا تصور می كنید كه مخاطب تمایل به این موضوع ندارد یا این موضوع را باید در كم كاری پژوهشگران و ناشران جستجو كرد، توضیح داد: تعداد پژوشگران بسیار اندك است و در كنار این موضوع مسائل مشكلات خودشان از یك سو و از طرف دیگر نداشتن رسانه و تریبونی برای بیان موضوعاتشان كار پژوهشگران را سخت كرده است لذا نمی توانند تاثیرگذاری چندانی داشته باشند.
وی در ادامه افزود: پژوهشگر نمی تواند فضایی را در این خصوص ایجاد كند، بلكه با توجه به علاقه و خواست مخاطب می تواند در بیان مسائل روشنگری كند و تا مخاطب و نیازش نباشد پژوهشگر نیز نمی تواند كار چندانی انجام دهد، بنابراین باید این فرهنگ سازی انجام شود، پژوهشگر نقش مهمی در این عرصه دارد اما زمانیكه بتواند در جایگاه اجرایی واقع شود.
میرعلی نقی در پاسخ به این سوال كه نقش پژوهشگران در نوشتن تاریخ زندگی هنرمندان در كشورهای دیگر را چطور ارزیابی می كنید، توضیح داد: به عنوان مثال در كشوری مانند لهستان كه زادگاه شووپن است صدها مقاله در خصوص زندگی نامه شووپن منتشر شده و مخاطب زیادی هم دارد، بنابراین این موضوع بستگی به این دارد كه یك كشور به چه میزان به مسائل فرهنگی و پژوهشی اهمیت می دهد.