بختیاری در خصوص خوب یا بد بودن افزایش تعداد كتاب های شعر گفت: بعضی اوقات كتاب ها قابل دفاع نیستند و تنها به نشر آماری اضافه می كند اما در واقع بار فرهنگی برای كشور ندارد
برنامه سكوت كتاب از رادیو فرهنگ با حضور كارشناسان به بررسی مسائل و و یژگی های مختلف صنعت نشر كشور می پردازد.
امیر بختیاری، شاعر و جامعه شناس فرهنگی، در پاسخ به این سوال كه جلسات ادبی می تواند به شكل گیری شخصیت فرهنگی افراد و پرشمار شدن جلسات ادبی منجر شود و همچنین افزایش تعداد كتاب های شعر از منظر جامعه شناسی كتابی اتفاق خوبی است یا خیر، گفت: این مسئله از دو نظر قابل بررسی است اگر جامعه شناسی ادبیات و كتاب را با عنوان یك گونه درنظر بگیریم می توانیم تعداد كسانی كه مخاطب بودند و به شاعر تبدیل شدند و تعداد كتاب ها بررسی كرد.
وی افزود: زمانی فردی در خصوص موضوعی مطالعه می كند كه در سال های بعد در خصوص آن بنویسد، اما گاهی اوقات مخاطبان ادبیات و خوانند گان كتاب به واسطه یك جلسه ادبی به تدریج به این حوزه ورود پیدا می كنند و این مسئله تاثیرگذاری خودش را نشان می دهد .
این شاعر و جامعه شناس فرهنگی در ادامه توضیح داد: زمانی است كه پس از مدت كوتاهی شخصی می آید و با شكوفایی استعداد كتابی را تالیف می كند كه چندان قابل دفاع نیست و تنها به نشر آماری اضافه می كند اما در واقع بار فرهنگی برای این صنعت و كشور ندارد.
بختیاری در خصوص فضای كتاب های ادبیات و شعر حال حاضر كشورگفت : قبلا كتاب به عنوان یك رسانه قوی بود اگرچه در حال حاضر برای معرفی كتاب از رسانه های مختلف مانند فضای مجازی بهره می گیریم، اما كتاب ها هنوز مرجعیت خود را برای اطلاع و آگاهی حفظ كرده اند و افراد از آنها استفاده می كنند.
مجری در سوالی از این جامعه شناس فرهنگی پرسید پس از سالها شركت در جلسات ادبی به نقطه ای رسیدید كه تصمیم به انتشار كتاب گرفتید در خصوص این نقطه و فرآیند توضیح می دهید؟ زمانی كه یك شاعر در جلسات شعرخوانی می كند به دنبال مخاطب است و این ارتباط در جلسات و جوایز ادبی نمود پیدا می كرد كه ساختار این را می طلبید كه اشعار در مجموعه ای گردآوری و عرضه شوند كه بتوان بستری برای جذب مخاطبان بیشتر شود.