مطالبات فرهنگی در انتخابات

..بخش بزرگی از رفتار اجتماعی ما ، بیش از آنكه صرفا مبنای اجتماعی داشته باشد؛ ریشه در باورهای تربیتی و فرهنگی ما دارد. بدون تغییر در نگره های فرهنگی جامعه، بی شك؛ تغییرات رفتاری دشوار خواهد بود. فرهنگ و رفتار زیربنایی انسان ها ماحصل..

1396/02/09
|
17:18

نویسنده:حسین نعمتی

در ایام انتخابات قرارداریم هم انتخابات ریاست جمهوری و هم انتخابات شوراها.انتخابات ریاست جمهوی برای انتخاب فردی جهت هدایت بالاترین سطح اداری كشور برگزارمی شود و انتخابات شوراهای اسلامی جهت اداره شهرها و روستاها .
درایام انتخابات بازار وعده ها از سوی نامزدها با شدت و حدت برجا و برپاست. هر كسی وعده ای می دهد وحرفی می زند و...اما درسمت دیگر مردمی هستند كه باید انتخاب كنند و در واقع انتخاب آنهاست كه مشخص می كند چه كسی بر این جایگاه ها بنشیند.
فرهنگ در یك تعریف ساده دیدگاه و نگرشی است كه به حركت، گفتار و رفتار ما جهت می دهد. اگر باور داریم كه بسیاری از رفتارهای ما ریشه در فرهنگ فردی و جمعی دارد قطعا نیازمند نگاه دیگری به فرهنگ در كارزار انتخابات هستیم حال غالب آنچه كه دیده می شود بیشتر مباحث سیاسی واقتصادی است نه فرهنگی و این چیزی نیست جز مظلومیت فرهنگ.حتی حل مسائل سیاسی و اقتصادی نیز ناگزیر از مسیر فرهنگ می گذرد.
رفتاری كه ما با محیط زیست داریم چه اندازه ناشی از مسائل فرهنگی است به عنوان مثال زباله هایی كه برخی از افراد در كوه و طبیعت می ریزند آیا ریشه در فرهنگ دارد؟
میزان مصرف ما چطور آیا ریشه در فرهنگ ما دارد. نحوه رانندگی ما( كه متاسفانه بیشترین حوادث در آن اتفاق می افتد) و بسیاری از مسائل دیگر همه و همه ریشه در فرهنگ ما دارد.
حال سوال این است كه ما چقدر از نامزدهای انتخابات چه در ریاست جمهوری و چه در شوراها مطالبات فرهنگی داریم آیا از آنها خواسته ایم كه برنامه ی خود را برای ارتقای فرهنگی در حوزه مصرف در حوزه ترافیك ، در حوزه زیست محیطی، در حوزه آسیب های اجتماعی و... به ما ارائه كنند. آیا هیچ وقت از نامزدها خواسته ایم درباره شیوه های رفع آسیب های فرهنگی برنامه ملموس و كمی با عدد و رقم و زمانبندی شده ارائه دهند.
آیا اساسا این موضوع ،دغدغه و مساله ی مهمی برای ما محسوب می شود. با وجود اینكه می دانیم بخش اعظم مشكلات ما ریشه فرهنگی دارد. اما هیچ گاه در این حوزه مطالبه گری جدی نداشته ایم.
اگر فرهنگ مهمترین بخش زندگی انسان است و اگر فرهنگ زیربنای رفتارها وگفتارهای ما را شكل می دهد.،نباید اینچنین ازآن غافل شویم. چرا كه در این صورت نه تنها مسائل ما به شكل درست حل نمی شود بلكه وارد گردونه تكرار وتسلسل می شود و چه بسا می بینیم در انتخابات بعدی نیز همین مسائل پابرجاست.

دسترسی سریع