افسردگی فصلی و راهكارهای آن

دكتر پروین ناظمی روان شناس با حضور در برنامه ی پشت چراغ سبز درباره ی افسردگی فصلی و راهكارهای آن به پرسش های شنوندگان پاسخ داد .

1398/07/14
|
15:01

برنامه ی پشت چراغ سبز برنامه ای است در حوزه ی روان شناسی فردی و آسیبهای اجتماعی كه از گروه جامعه ی رادیو فرهنگ پخش می شود .
دكتر پروین ناظمی روان شناس با حضور در برنامه ی پشت چراغ سبز درباره ی افسردگی فصلی و راهكارهای آن به پرسش های شنوندگان پاسخ داد .
شنونده ای در تماس با برنامه گفت : چندسالی است با رسیدن فصل پاییز دچار بی حوصلگی می شوم و بهره وری و كارایی ام پایین آمده و بیشتر ساعتهای روز را به خواب سپری میكنم . دچار اضافه وزن شده و ارتباطهای اجتماعی ام محدود می شود و این روند تا آغاز فصل گرما ادامه پیدا می كند .تكرار این رند افسردگی هر سال با آغاز فصل پاییز باعث آزارم شده لطفا مرا راهنمایی كنید .
دكتر پروین ناظمی در پاسخ به این شنونده گفت : در ابتدا باید بدانیم افسردگی با بی حوصلگی تفاوت دارد یكی از علائم افسردگی می تواند بی حوصلگی باشد . در پزشكی افسردگی اینگونه تعریف می شود : آن هنگام كه خلق شخص به سمت اندوه سوق پیدا كند .
افسردگی فصلی اغلب اواخر پاییز آغاز شده و در زمستان كه روزها كوتاهتر است به اوج خود می رسد گاهی این افسردگی ها مقطعی است و با گذشت چند هفته شخص به زندگی طبیعی خود باز می گردد اما هنگامی كه این زمان طولانی ترشده و یا هر سال به صورت مستمر تكرار می شود بهتر است برای درمان اقدام كنید .
دكتر پروین ناظمی در ادامه گفت : دو تئوری وجود دارد یكی از دلایلی كه افراد دچار افسردگی فصلی می شوند كاهش تابش نور آفتاب است به همین خاطر بیشتر اوقات افسردگی های فصلی در پاییز و زمستان اتفاق می افتد و گاه توصیه می شود برای درمان این افراد از نور بیشتر استفاده شود . تئوری دیگر به انتقال دهنده های عصبی مربوط می شود و تغییر در ترشح هورمونها و نیز تغییر در ساعت بیولوژیك بدن اصلی ترین عامل بروز افسردگی فصلی است .

دسترسی سریع