جشن عروسی در یكی از روستاهای تاجیكستان از زبان عدالت عابدینی

عدالت عابدینی گردشگری كه با دوچرخه سفر می كند در قسمتهای گذشته ی برنامه ی سفرنامه خوانی به شهر های دوشنبه ، حصار و چند روستا سفر كرده بود در این برنامه از طرف اهالی یك روستا در تاجیكستان به یك جشن عروسی دعوت شده است .

1398/07/09
|
14:53

سفرنامه خوانی گذری بر كوچه باغ خاطره ، سفری در میان واژه ها و كتابها همراه با مسافران سرزمین های دور و نزدیك
عدالت عابدینی گردشگری كه با دوچرخه سفر می كند در قسمتهای گذشته ی برنامه ی سفرنامه خوانی به شهر های دوشنبه ، حصار و چند روستا سفر كرده بود در این برنامه از طرف اهالی یك روستا در تاجیكستان به یك جشن عروسی دعوت شده است . او با چند تن از اهالی روستا همراه می شود و به محل عروسی می رود .
عدالت علدینی درباره ی این عروسی می گوید :در محلی كه عروسی برگزار می شود چند تخت بیرون از خانه قرار گرفته كه مهمانان به محض ورود به خانه پذیرایی می شوند . عابدینی در ادامه گفت : تاجیكی ها به برنج ، آش می گویند و همان غذایی كه در مراسم ختم طبخ می شود در مراسم عروسی هم آماده شده و با آن از مهمانان پذیرایی می شود . این غذا تركیبی است از برنج ، نخود ، هویج،مویز و روغن بسیار . تاجیكی ها در غذاهای خود از روغن بسیار استفاده می كنند . مهمانانی كه در عروسی شركت می كنند باید در بدو ورود به مجلس دستان خود را با آب آفتابه و لگنی كه در ورودی خانه آماده شد بشویند این فعل نشانه ی آوردن بركت در خانه است در پایان مراسم و به هنگان خروج از خانه هم مهمانان باید دوباره دستهای خود را بشویند . تاجیكی ها معتقدند از فردی این فعل را انجام ندهد بركت را از خانه می برد . به سبب همین اعتقاد مهمانان در زمان ورد و هنگام خروج از مراسم دستهای خود را می شویند .
عدالت عابدینی درباره ی غذایی كه طبخ می شود گفت : سرآشپز از روز قبل زغال بسیار فراهم می كند زیرا در تاجیكستان برای پخت غذا از زغال استفاده می كنند . دیگ های بزرگ آماده می شود و یك روز قبل از مراسم بر روی زغال بار گذاشته می شود . در این منطقه از تاجیكستان از مرغ استفاده نمی شود و غذا بیشتر به صورت چلو گوشت و بسیار لذیذ است .

دسترسی سریع