تمرین سكوت راهی برای دوری از بحث و جدل در زندگی

امروز در بخش دیدگاه برنامه ی صبح به وقت فرهنگ ، دكتر سیما قدرتی روان شناس درباره سكوت و فرهنگ سكوت گفتگو كرد .

1398/06/12
|
16:30

امروز در بخش دیدگاه برنامه ی صبح به وقت فرهنگ ، دكتر سیما قدرتی روان شناس درباره سكوت و فرهنگ سكوت گفتگو كرد .
دكتر سیما قدرتی در پاسخ به این سوال كه چه زمان باید به جای بحث و جدل سكوت كرد گفت :
یكی از علتهای بحث و جدل های طولانی این است كه هر یك از طرفین اصرار دارند به یكدیگر اثبات كنند كه حق با آنهاست و تلاش می كنند عقاید و باورهای خود را به یكدیگر تحمیل كنند . در حقیقت اختلاف عقاید سلیقه ها و باورهای ما می تواند باعث به وجود آمدن بحث و جدل های طولانی شود و چنانچه یكی از طرفین سعی بر اثبات خود و تحمیل عقاید خود به طرف مقابل داشته باشد بحث و مشاجره به وجود می آید .
دكتر سیما قدرتی در ادامه اظهار داشت : یكی از مواقعی كه باید لازم است سكوت راتمرین كنیم زمانی است كه بخواهیم ارتباط خوب و موثری با اطرافیان داشته باشیم . در این زمان باید سكوت را تمرین كنیم تا درتله ی بحث و جدل های بی پایان نیفتیم .
برای تمرین سكوت لازم است باورهایی را در خود تغییر دهیم . باید این نگرش را كه سعی در مجاب كردن دیگران داریم تغییر دهیم . تغییر این باور باعث می شود كمتر درگیر تنش های ناشی از جدال شویم.
اگر بخواهیم رابطه یخوبی داشته باشیم و توسط اطرافیانمان درك بشویم باید تلاش كنیم طرف مقابل را درك كنیم .
لازمه ی درك كردن دیگران این است كه خوب گوش كنیم و لازمه خوب گوش كردم این است كه سكوت كنیم البته باید توجه كنیم كه منظور از سكوت ، سكوت سازنده است نه سكوت مخرب . زمانی كه در ظاهر سكوت میكنیم ولی در ذهنمان قضاوت نابجا میكنیم سكوت مخرب است
این روان شناس در ادامه گفت : یكی دیگر از مواقعی كه لازم است تمرین سكوت كنیم زمانی است كه فرد مقابل سیار مقاوم بوده و در صدد حل مشكلات نمی باشد . این امر ممكن است از نظر احساسی و هیجانی شما را دچار آسیب كند بنابراین در چنین شرایط لازم است سكوت كنیم و به خود فرصت دهیم تا هیجانهای منفی خود را كنترل كنیم .
در حقیقت سكوت كردن نوعی مهارت است كه برای دوری از تنش و بحث و جدل لازم است این مهارت را تمرین كنیم.

دسترسی سریع