خوشبختی و معنا در فلسفه ی زندگی

یاسر هدایتی كارشناس مجری برنامه ی كیمیا در سلسله نشستهای این برنامه با دكتر امیر عباس علی زمانی استاد فلسفه و دین دانشگاه تهران درباره ی مفهوم خوشبختی و معنا گفتگو كرد .

1398/06/11
|
14:22

یاسر هدایتی كارشناس مجری برنامه ی كیمیا در سلسله نشستهای این برنامه با دكتر امیر عباس علی زمانی استاد فلسفه و دین دانشگاه تهران درباره ی مفهوم خوشبختی و معنا گفتگو كرد .
در این گفتگو دكتر علی زمانی درباره ی تناقض امیال گفت :هر كدام از تمایلات درونی انسان را به سمتی می كشند . مهمترین دغدغه ی بشر در دنیای حاضر رسیدن به آرامش است و رسیدن به آرامش و شادی به امسال درونی بستكگی دارد . دكتر علی زمانی در ادامه اظهار داشت : دو نوع تضاد وجود دارد تضادهای بیرونی چون مشكلات محیطی ، افراد پیرامون ما و غیره و تضاد درونی . تضادهای درونی و بیرونی مانع رسیدن انسان به آرامش می شوند .
هنگامیكه انسان به آرامش نرسد نمی تواند درست فكر كند و به آرامش و شادی و عشق و خوشبختی هم نخواهد رسید .
اساسا ذهن بشر سالهاست درگیر این موضوع است كه در مواجهه با این مشكلات و تضادها چه باید كرد و انسان چه راه حلی را باید پیش گیرد ؟
از این روست كه افلاطون به دنبال انسجام درونی و یكپارچگی قوی است . وقتی درون آدمی در جنگ است این جنگ درونی به زندگی بیرونی انسان كشیده می شود و آرامش را از او سلب می كند .
افرادی كه آرام هستند به آرامش جامعه كمك می كنند جامعه ی آرام مردمی آرام خواهد داشت و بر عكس در جامعه ی ناآرام و نامتوازن افراد جامعه هم نامتوازن هستند .
دكتر علی زمانی گفت : ارسطو اولین شخصی است كه در حوزه ی خوشبختی از زاویه ی نگاه آسمانی و متافیزیكی فاصله می گیرد و عینی تر و ملموس تر به مسئله ی خوشبختی می پردازد . و از جنبه هایی به خوشبختی می پردازد كه مصداق زندگی افراد جامعه ی امروز است . در حقیقت ارسطو در باب خوشبختی دیدگاهی كاملا منطقی دارد و در تعریف خوشبختی شرایطی را اخذ می كند و بیشتر در این باب سخن می گوید كه چگونه به خوشبختی برسیم در این راستا اسباب و و وسایل رسیدن به خوشبختی را بررسی می كند .
برنامه ی كیمیا هر یكشنبه ساعت 21:00 تا 22:00 از رادیو فرهنگ پخش می شود .

دسترسی سریع