چگونگی شكل گیری نخستین دولت انقلابی و مكتبی

محمد علی مومنی كارشناس مجری برنامه ی مجله ی نیمروز امروز به مناسبت هفته ی دولت با محمد حسین تبریزی درباره دولت پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفتگو كرد .

1398/06/06
|
16:06

محمد علی مومنی كارشناس مجری برنامه ی مجله ی نیمروز امروز به مناسبت هفته ی دولت با محمد حسین تبریزی درباره دولت پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفتگو كرد .
در این گفتگو حسین تبریزی در پاسخ به این پرسش كه شهیدان رجایی و باهنر از چه زمانی به انقلاب پیوسته و در دولت حضور داشتند گفت : شهید رجایی از نوجوانان مذهبی در دهه 20 بود كه از قزوین به تهران آمد و با آغاز فعالیت مسجد هدایت و حضور آیت اله سید محمود طالقانی تحت تاثیر شخصیت آیت اله طالقانی قرار گرفت . سپس از نیروی هوایی استعفا داد و شغل معلمی را برگزید . در اوایل دهه 40 و نیز اواخر این دهه دوبار توسط ساواك دستگیر شد و در این سالها متحمل شكنجه های سنگین شد و در آستانه ی پیروزی انقلاب از زندان آغاز شد .
شهید رجایی به همراه دوستان خود در حوزه ی مبانی آموزش و پرورش در اسلام تحق و پژوهش های بسیاری را انجام دادند و پس از پیروز یانقلاب اسلامی انجمن اسلامی معلمان را به همراه شهید شرافت ، حاج علی اصغر نوروزی و آقای محدث تاسیس كردند و پس از پیروزی انقلاب به عنوان سرپرست آموزش و پرورش در دولت موقت انتخاب شده و پس از سقوط دولت موقت به عنوان وزیر آموزش و پرورش امنتخاب شد. شهید رجایی در اولین انتخابات مجلس شورای اسلامی نماینده ی مجلس در كمیسیون آموزش و پرورش شد و در دولت بنی صدر علی رغم گرایشات ملی گرایانه با پیشنهاد مجلس به نخست وزیری رسید
شهید رجایی بسیار توانمند ، مدیر و دارای نفوذ معنوی در جامعه بود . ایشان پس از عزل بنی صدر با رای مردم به ریاست جمهوری رسید و در دوران ریاست جمهوری شهید رجایی اولین دولت انقلابی و مكتبی بر اساس مبانی انقلاب شكل گرفت .
حسین تبریزی درباره ی دكتر محمد جواد با هنر گفت : حجت الاسلام دكتر محمد جواد با هنر از طلاب فعال كرمان بود كه به قم آمد و در كلاس اساتیدی چون حضرت امام ( ره ) ، آیت اله بروجردی و آیت اله طباطبایی درس آموخت . وی فعالیتهای فرهنگی بسیار داشت . ایشان یكی از دانشمندان برجسته ی دهه های 30 تا 60 بود و دكترای خود را از دانشگاه تهران اخذ كرد و در مسجد هدایت سخنرانی های ویژه ای داشت كه نشان دهنده ی تسلط ایشان بر مبانی انسان شناسی بود .
با آغاز انقلاب اسلامی و تاسیس شورای انقلاب اسلامی شهید با هنر در كنار شهید بهشتی یكی از اعضای اصلی شورای انقلاب بود .

دسترسی سریع