شب گذشته در برنامه ی میدان آزادی با حضور كارشناسان راه اندازی دفاتر تسهیل گری برای كاهش آسیبهای اجتماعی در سكونتگاههای غیر رسمی مورد بررسی قرار گرفت .
شب گذشته در برنامه ی میدان آزادی با حضور كارشناسان راه اندازی دفاتر تسهیل گری برای كاهش آسیبهای اجتماعی در سكونتگاههای غیر رسمی مورد بررسی قرار گرفت .
امیر طوسی نژاد كارشناس مجری برنامه در این باره گفت :حاشیه نشینی موضوعی است كه اكثر كشورهای در حال توسعه با آن مواجه هستند و مسئولان این كشورها سعی می كنند كه مخاطرات ناشی از حاشیه نشینی را كاهش دهند . اصولا حاشیه نشینی به عنوان عدم تعادل فضای توزیع جمعیت مشكلات متعددی برای كشورها به وجود می آورد . این پدیده در برخی جوامع معلول كشش طبیعی قطبهای صنعتی ، شغلی ، رفاهی و اداری می باشد .و در برخی جوامع دیگر هم بیكاری و فقر عامل این پدیده است .
در ایران و در استانهای كویری كه در كمربند خشك قرار گرفتند مناطقی وجود دارد كه توزیع ثروت به درستی انجام نشده و شغل مناسب وجود ندارد ، روستاییان از روستاها كوچ كرده و به شهرها مهاجرت می كنند اما به دلیل مشكلات اقتصادی و شرایط مالی توان سكونت در شهرها را نداشته و در حاشیه ی شهرها سكنی می گزینند. این امر سبب بروز و ظهور ناهنجاری های اجتماعی و جرم و بزه می شود . امیر طوسی نژاد در ادامه گفت : رییس اتحادیه ی مشاوران املاك چندی پیش در آماری اعلام كرد : 19 درصد معاملات اجاره ای در تهران كاهش پیدا كرده و ساكنان تهران به دلیل افزایش قیمت اجاره بها در تهران ناگزیر به حاشیه ی شهرها و شهرهای اطراف مهاجرت كرده اند كه این امر باعث بروز مشكلاتی شده است .
در ادامه ی برنامه امیر شرفی جرم شناس ، حقوقدان و عضو انجمن جرم شناسی دانشگاه شهید بهشتی درباره ی پیامدهای ناشی از حاشیه نشینی گفت : بحث حاشیه نشینی در بحث جرم شناسی جامعه شناختی ذیل محیط و زیر شاخه ی آن مبحث مسكن
می باشد .مسكن نقش مهمی در زندگی هر فرد دارد زیرا هر انسان بخش مهمی از زندگی خود را در مسكن سپری می كند . متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل افزایش قیمت اجاره بها و مهاجرت روستاییان به سوی شهرها و سكونت این افراد در حاشیه ی شهرها معضل حاشیه نشینی پدید آمد .
امیر شرفی در ادامه دلیل اصلی حاشیه نشینی را فقر اقتصادی دانست و اظهار داشت : آلفرد مارشال در كتابی تحت عنوان نظریه سرمایه داری فقر را نابود كننده ی فقرا دانسته است . این حقوقدان و جرم شناس درباره ی تحقیقات صورت گرفته در مورد حاشیه نشینی و تاثیر این پدیده بر جرم و بزه كاری خاطر نشان كرد : نمی توان گفت صد در صد افراد حاشیه نشین منحرف و كج رو هستند اما باید توجه داشت محیط زندگی تاثیر فراوانی بر زندگی و رفتار انسانها دارد و زندگی در حاشیه ی شهرها ممكن است راه را برای ارتكاب جرم فراهم كند .
امیر شرفی در ادامه درباره ی راهكارهای از بین بردن این مشكلات گفت : مسایل و مشكلات اقتصادی یكی از دلایل اصلی به وجود آمدم حاشیه نشینی است . وقتی مشكلات اقتصادی در خانواده به وجود می آید فشار مضاغف بر سرپرست خانواده سبب بروز خشونت در خانواده می شود . این خشونت در رفتار فرزندان تاثیر گذاشته و زیمنه جرم و بزه را فراهم می آورد . شرفی با اشاره به اینكه مناطق حاشیه ای داری كمترین امكانات برای زندگی هستند گفت: حاشیه ی شهرها استاندارهای لازم را برای زندگی ندارند امكاناتی چون بهداشت ، آموزش ، امنیت و سلامت . اگر این امكانات را داشتند دیگر به كار بردن واژه ی حاشیه نشینی برای این مطناطق درست نبود به دلیل عدم وجود این امكانات زندگی در این مناطق افراد را با مشكلات بهداشتی مواجه كرده و باعث بروز مسایل ومشكلات بهداشتی شده و سلامت افراد را تهدید می كند .