رئیس فرهنگسرای گلستان ضمن تشریح فعالیتهای نگارخانه این مركز در سال جاری گفت: امسال بیش از 130 برنامه هنری شامل 75 نمایشگاه و 15 وركشاپ در نگارخانه فرهنگسرای گلستان برگزار شده است.
ناصر امینزاده، مدیر فرهنگی هنری منطقه 8 و فرهنگسرای گلستان ضمن اشاره به كاركردهای هنر تجسمی و تاثیرگذاری آن بر افرادگفت: ردپای هنر تجسمی را به وضوح میتوان بر روی رفتارهای انسان ملاحظه كرد. این تاثیر به قدری قوی و قدرتمند است كه میتوان گفت یك تصویر معادل هزار كلمه است چرا كه بر ناخودآگاه فرد تاثیر گذاشته و به صورت غیر مستقیم پیام مورد نظر را منتقل میكند. از همین منظر، نقاشیهای سنتی و مدرن، گرافیك و طراحی، خوشنویسی، هنر تذهیب، عكاسی و ... نقش بسیار ویژهای در ارتقای بینش اجتماعی و انتقال معرفت دارند. ظرفیتی كه از طرفی بازتابنده و موجب مستحكم شدن فرهنگ مردم و از طرف دیگر پیش برنده و مروج آن است. كارشناسان به درستی معتقدند كه روح جامعه به وسیله هنرمندان و معماران متعهد در فضاها و ابزارها مجسم شده و شكل و صورت مییابد. به همین دلیل است كه با مراجعه به آثار معماری و محصولات صنایع مختلف هنری مرتبط با یك جامعه، میتوان اطلاعات زیادی از سبك زندگی آنها به دست آورد. از همینرو، توجه به هنر تجسمی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
امینزاده، در تشریح فعالیتهای نگارخانه این مركز در سال 1397 گفت: به منظور حمایت از هنرمندان و بسترسازی فرهنگی و هنری، برنامههای متنوع تجسمی در 2 نگارخانه فرهنگسرای گلستان برگزار شد. این برنامهها كه در 3 قالب «نمایشگاه آثار هنری»، «وركشاپهای تخصصی» و «نگاه گذر» دستهبندی شده است، به معرفی هنر ایرانی و آثار هنرمندان توانای كشور میپردازد. بر همین اساس، بیش از 130 برنامه در قالبهای مختلف برگزار شد
وی به برگزاری نمایشگاه آثار هنری هنرمندان عرصه تجسمی اشاره كرد و گفت: در سال 1397، نگارخانه فرهنگسرای گلستان با برگزاری 75 نمایشگاه آثار هنری از هنرمندان و اساتید برجسته كشور، تلاش كرد تا گامی بلند در راستای اعتلای هنر تجسمی ایرانی و انتقال مفاهیم آن به مخاطبان بردارد. در این نمایشگاهها، جدیدترین آثار هنرمندان حوزههای نقاشی و طراحی، خوشنویسی، معرق، نقاشی پشت شیشه، مینیاتور و ... در معرض دید مخاطبان قرار گرفت و بسیاری از این آثار توسط علاقهمندان خریداری شد. در این بخش، 27 هنرمند با سابقه كشور مهمان فرهنگسرای گلستان بودند.
امینزاده با اشاره به برگزاری دوره های مختلف آموزشی در این عرصه به برگزاری وركشاپهای تخصصی و نگاه گذرها در فرهنگسرای گلستان پرداخت و گفت: مطمئنا برگزاری وركشاپهای تخصصی و بهرهگیری از تجربههای ارزشمند هنرمندان با سابقه كشور، راهی روشن را برای هنرمندان جوان باز خواهد كرد تا بتوانند آثار خود را به بهترین وجه ارائه بنمایند. امسال، 15 وركشاپ تخصصی با موضوعات متنوع زیر نظر اساتید دانشگاه و مدیران آموزشگاههای تجسمی كشور در فرهنگسرای گلستان برگزار شد. هدف اصلی این كار، گردآوری هنرمندان و آموزش هنر فاخر ایرانی به نسل جوان بود. همچنین با حضور بسیاری از مدیران آموزشگاههای هنری و تجسمی كشور در این وركشاپها، استعدادهای برتر هنری در حوزههای مختلف شناخته و معرفی شدند. علاوه بر این، برگزاری نمایشگاههای «نگاه گذر»، به دلیل تاثیرگذاری فراوان بر مخاطب و بیان سوژههای روز، از اهمیت زیادی برخوردار بوده و در دستور كار قرار گرفت.
رئیس فرهنگسرای گلستان به معرفی تعدادی از نمایشگاههای شاخص هنری برگزار شده در این مركز پرداخت و گفت: از جمله نمایشگاههای برجسته برگزار شده در نگارخانه فرهنگسرای گلستان كه با استقبال بسیار خوب مخاطبان همراه بود، میتوان به برگزاری نمایشگاه آثار هنری استاد محمدحسین نیرومند و مسعود شجاعی طباطبایی اشاره نمود. نمایشگاه آثار كارتون و گرافیك محمدحسین نیرومند به مناسبت یومالله 9 دی و همچنین نمایشگاه آثار استاد مسعود شجاعی طباطبایی همزمان با 22 بهمن و جشن چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی برپا شد كه استقبال بسیار خوب مخاطبان را نیز به همراه داشت. این مركز با ایجاد بستر مناسب در زمینه پرداختن به این سوژه مهم، به بازخوانی آرمانهای انقلاب در جشن چهل سالگی آن و در قالب هنری پرداخت. علاوه بر این، هنرمندان دیگری نظیر محمد علی ذوالقدر در رشته نقاشی شیشه، منصور غفاریان در رشته معرق فلز، محمدرضا مقدم در رشته خوشنویسی، فاطمه كمانه در رشته مینیاتور و ... نمایشگاه آثار هنری خود را در این مركز برگزار كردند.
مدیر فرهنگی هنری منطقه 8 شهرداری تهران، توجه به هنر اصیل ایرانی و اهمیت بخشی به هنرهای تجسمی به عنوان ملزومات فرهنگ و هنر را یكی از مهمترین اهداف این منطقه دانست و گفت: از آنجا كه هنر تجسمی هر كشور معرف فرهنگ و آداب و رسوم آن كشور است، توجه به این شاخه از هنر، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. برای مثال، هنر خوشنویسی، خاص ایرانیان است كه از دیرباز در بین مردم رواج داشته است. همچنین مینیاتور و معرق از جمله هنرهای كهن ایرانیان است كه این روزها توجه كمتری بدان صورت میگیرد. فرهنگسرای گلستان، تمركز ویژه خود را بر این بخش از هنر ایرانی قرار داده است و تلاش داریم تا با دعوت از هنرمندان برای برگزاری نمایشگاه و وركشاپ، به حمایت از آنان پرداخته و شاهد همافزایی بیشتری باشیم.
او ضمن اشاره به فعالیت نگارخانه گلستان در تعطیلات سال نو گفت: نگارخانه گلستان، در ایام تعطیلات نوروز فعال بوده و پذیرای علاقهمندانی است كه قصد گشت و گذار در تهران را دارند.