حضرت فاطمه زهرا (س) روز بیستم جمادی الآخر سال پنجم بعثت در مكه دیده به جهان گشود. ایشان را به این دلیل فاطمه نامیدند كه پروردگار آتش جهنم را بر او و دوستدارانش حرام كرد.
حضرت زهرا(س) از هر بدی و ناپاكی به دور است و به دلیل اینكه در تمام مسائل یار و یاور پیامبر(ص) بود، امابیها نام گرفته و به همین دلیل است كه جزو بهترین بانوان عالم است.«حضرت فاطمه زهرا(س)، جزو اهل بیت و مادر تمام پیشوایان است» یكی از اسامی فاطمه زهرا، زكیه است، چرا كه دارای مقام عصمت و طهارت است، صدیقه یعنی راستگو، مباركه یعنی منشاء خیر و بركت، محدثه یعنی همسخن شدن با فرشتگان و اینها از القاب حضرت زهرا(س) است.
او سبب بقای نبوت و امامت بود و با تمام وجود تلاش در حفظ و احیاء این دو اصل در جهان هستی و در میان جامعه اسلامی و انسانی داشت تا تمامی انسانها از آنها فیض فراوان برند. حدیث قدسی، در این زمینه میفرماید:
«لَولاكَ لمَا خلقتُ الافلاكَ، و لولا علیٌ لما خلقتُكَ، و لولا فاطمةُ لماخَلَقتُكُما»
«(ای رسول من) اگر قرار نبود تو آفریده شوی، جهان را خلق نمیكردم، و اگر علی آفریده نمیشد، تو را نمیآفریدم و اگر فاطمه افریده نمیشد، تو و علی را خلق نمیكردم.»
حضرت علی(ع) هم در مورد شخصیت والای حضرت زهرا(س) میفرماید:
«اِنّ فاطمة بقیةُ النبوة و برزخٌ بین بَحرِ النبوةِ و الامامَة»
«فاطمه یادگار نبوت و برزخی بین دریای نبوت و امامت میباشد.»
در قرآن كریم نام هیچ یك از معصومین(ع) غیر از پیامبر اسلام(ص) به طور صریح و روشن نیامده. اما آیات زیادی در شأن اهل بیت پیامبر اكرم (ص) است كه حضرت فاطمة الزهرا(س) یكی از مصادیق بارز آن میباشد.
1- قرآن كریم، ایشان را به نام كوثر نامیده است و در شأن ایشانمیفرماید:
«انا اعطیناك الكوثر»
«مابه تو، كوثر و خیر كثیر عطا فرمودیم»
حضرت فاطمه ی زهرا (س) الگوی تمامی زنان مسلمان جهان است از این رو، روز میلاد ایشان را روز زن و مادر نامیدند .
این روز را به همه ی مادران ایران زمین تبریك میگوییم.