گزارش فرهنگ : همایش ملی «فرهنگ و زبان‌های باستانی» به دور دوم رسید همایش ملی «فرهنگ و زبان‌های باستانی» به دور دوم رسید

دومین همایش ملی دوسالانه «فرهنگ و زبان‌های باستانی ایران» با محوریت تاریخ و فرهنگ ایرانی و زبان‌های ایرانی اردیبهشت سال آینده به میزبانی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

1397/11/08
|
17:26

علی شهیدی، دبیر اجرایی این دومین همایشِ دوسالانه توضیح داد: این همایش كه نخستین دوره‌ی آن سال 1395 و در دانشگاه تهران برگزار شد، 11 و 12 اردیبهشت سال آینده به میزبانی دانشگاه تهران به كار خود ادامه می‌دهد.

وی دبیران علمی این همایش را «محمود جعفری دهقی» و «سیداحمدرضا قائم مقامی» معرفی كرد و در توضیح محورهای دومین همایش ملی «دوسالانه فرهنگ و زبان‌های باستانی ایران» گفت: «زبان‌های ایرانی باستان»، «زبان‌های ایرانی میانه‌ی شرقی و غربی»، «گویش‌های ایرانی»، «زبان‌شناسی تاریخی و تطبیقی»، «تاریخ زبان و دستور تاریخی زبان فارسی»، «زبان‌های غیر ایرانی پیش از اسلام»، «ادیان ایران پیش از اسلام»، «تاریخ و فرهنگ ایران پیش از اسلام»، «تاریخچه و نقد مطالعات» و «ایران‌شناسی در موضوعات مذكور» محورهای دومین همایش ملی این سالانه انتخاب شده‌اند.

او شیوه‌ی پذیرش مقالات را ارائه‌ی سخنرانی و چاپ در مجموعه مقالات، چاپ در مجموعه مقالات و ارائه در قالب پوستر عنوان كرد و افزود: اصل مقالات تا یكم اسفند باید به دبیرخانه این همایش در خیابان قدس، كوچه آذین، شماره 10، طبقه دوم ساختمان شماره دو دانشكده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران ارسال شده باشد. نتایج پذیرش مقالات نیز تا 20 فروردین 1398 اعلام می‌شود و در نهایت این همایش 11 و 12 اردیبهشت 1398 برگزار می‌شود.

دبیر دبیرخانه دائمی همایش‌ها و همكاری‌های علمی دانشكده ادبیات دانشگاه تهران با اشاره به فعال بودن رشته‌ی دانشگاهی «فرهنگ و زبان‌های باستانی» در چهار دانشگاه «تهران»، «بهشتی»، «دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات» و «پژوهشگاه علوم انسانی» و در دانشگاه‌های «تبریز»، «شیراز»، «كرمان» و «ولایت» در ایرانشهر سیستان و بلوچستان، این تعداد را برای این حوزه‌ی فرهنگی محدود دانست و افزود: امسال این همایش را به میزبانی گروه فرهنگ و زبان‌های باستانی دانشگاه تهران و دبیرخانه دائمی همكاری‌های علمی دانشگاه‌ها در دانشگاه تهران برگزار می‌كنیم.

وی مهمترین هدف برای برگزاری این همایش را محدود بودن فعالیت این رشته در دانشگاه‌های كشور دانست و افزود: این رشته‌ی دانشگاهی در مقایسه با رشته‌های دیگر تعداد كمی اعضای هیأت علمی و دانشجو دارد و در عین حال تنها رشته‌ای است كه به پیشینه كهن ایران و متون و فرهنگ ایران باستان توجه می‌كند، بنابراین جای یك گردهمایی سالانه یا دوسالانه با حضور محققان این رشته خالی به نظر می‌رسید، با برگزاری این همایش، تصمیم گرفته شد تا محققان این حوزه از دانشگاه‌های مختلف كشور هر دو سال یك‌بار دور یكدیگر جع شوند و از آخرین اتفاقات در این حوزه مطلع شوند.

شهیدی، با تاكید بر این‌كه در محورهای همایش امسال، سعی شده تا رشته «تاریخ ایران باستان» نیز جزو محورهای این همایش قرار گیرد، ادامه داد: معمولاً در همایش‌های تاریخی، قدرت با گرایش‌هایِ دیگر تاریخی بوده و معمولاً «تاریخ ایران باستان» مورد ظلم قرار می‌گرفت.

دسترسی سریع