گزارش روز : برگزاری دومین جشنواره مد و لباس كودك و نوجوان برگزاری دومین جشنواره ملی طراحی لباس و پارچه كودك و نوجوان

حمید قبادی گفت: از ظرفیت‌های غیر دولتی و تشكل‌ها و انجمن‌های خصوصی بهره‌مند باشیم و در نهایت تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری‌ها اجرا و برگزاری جشنواره را به انجمن طراحان لباس و پوشاك سپردیم.

1397/10/15
|
16:39

نشست خبری دومین جشنواره ملی طراحی لباس و پارچه كودك و نوجوان امروز صبح 15دی‌ماه، با حضور حمید قبادی دبیر كارگروه ساماندهی مد و لباس، مینو پدرام دبیر جشنواره و عضو هیئت مدیره موسسه طراحان لباس ایران و سومبات هاكوپیان موسس هاكوپیان برگزار شد.

حمید قبادی، رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره ملی طراحی لباس و پارچه كودك و نوجوان گفت: برای برگزاری این جشنواره سعی كردیم از ظرفیت‌های غیر دولتی و تشكل‌ها و انجمن‌های خصوصی بهره‌مند باشیم و در نهایت تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری‌ها اجرا و برگزاری جشنواره را به انجمن طراحان لباس و پوشاك سپردیم. تصمیم ما در این مورد در این خصوص بوده كه ظرفیت‌های غیردولتی را فعال كنیم تا پیشرفت‌های بیشتری در در این راه داشته باشیم.

او ادامه داد: استقلال و تخصصی كردن مد ولباس از دیگر سیاست‌ها و خط‌مشی ما بوده است، با توجه به حجم بالای مصرف كالایی پوشاك در بخش كودك و نوجوان تصمیم به اهمیت دادن به جامعه مصرفی داشتیم كه البته بخشی از اهمیت دادن این نقش‌ها مربوط به رسانه‌ها است كه آن را معرفی كنند. همچنین توجه دادن به ظرفیت‌ها بحث مهم و الزامی دیگر است باید در بخش‌های مختلف تسهیل‌گری صورت بگیرد.

دبیر كارگروه مد و لباس اظهار كرد: به قدر كافی همراهی بخشی از حوزه‌ها را نداریم و این نقد ما از آنان است كه باید با همدیگر با باور یكپارچه به این مسائل بپردازیم. البته من تمام نهادهای مرتبط را به نقد می‌كشم حتی در بخش بهداشت و درمان هم این نقد را داریم كه اصلا ورود تخصصی به این حوزه نداشتند. در حالی‌كه یكی از مباحث اصلی در جهان این است كه مشكل سرطان را لباس می‌دانند كه ما متاسفانه بسیار محدود به آن پرداختیم. باید نگاه جامعه به سمتی معطوف شود تا اهمیت خاصی را به این حوزه‌ها داشتته باشیم.

قبادی با انتقادی تند از برخی نهادها كه تنها به دنبال مادیات هستند، گفت: با هر نهادی برای گرفتن كمك و همكاری صحبت می‌كنیم، می‌گویند چه میزان پول به ما تعلق می‌گیرد و من هم می‌گویم كه ما هیچ پولی نداریم.

او ادامه داد: میزان آمار جامعه كودك و نوجوان ما قابل توجه است و باید نگاه توسعه جمعیتی را به آن داشته باشیم نگاه زیرساختی تنها به راه و ساختمان نیست بلكه محصولات پوشاك و پوشش آنان را هم باید مدنظر قرار بدهیم. همچنین نقش اهمیت لباس كودك را در كتاب‌ها و به‌صورت اكادمیك باید دنبال كنیم. ما در حوزه مد و لباس به همراهی نهادها و سازمان‌های كلان كشور نیاز داریم

به گفته قبادی، افتتاحیه این جشنواره سه‌شنبه ساعت 10صبح، 18دی‌ماه برگزار می‌شود.كه امیدواریم تولیدكنندگان به آثار توجه ویژه‌ای نشان دهند، در كشور نزدیك به 20 برند ایرانی پوشاك كودك داریم كه البته كافی نیست اما رشد و موفقیت خوبی به حساب می‌آید.

او درباره طراحی لباس‌های دانش‌آموزان در مدارس اظهار كرد: اتفاقا یكی از نقدهای ما به آموزش و پرورش در خصوص لباس‌ها وجود دارد كه اصلا در این زمینه خیلی وارد نشدند البته آیین‌نامه‌ای را به نگارش درآوردیم كه تا هفته‌های آینده امیدواریم به تصویب برسد كه در برخی از مداس استان‌ها و شهرستان باید نوع لباس متناسب با فصل باشد . البته قصد یكسان‌سازی و یك‌شكل كردن را نداریم اما به اقتضای سن و جغرافیا باید لباس‌ها تغییر پیدا كند. همچنین در هر مدرسه‌ای باید یك طراح وجود داشته باشد.

دسترسی سریع