گزارش روز : برگزیدگان یازدهمین دوره ی جایزه ی جلال آل احمد معرفی برگزیدگان یازدهمین جایزه ی ادبی جلال آل احمد

مراسم اختتامیه ی یازدهمین جایزه ی ادبی جلال آل احمد در سالن سازمان اسناد و كتابخانه ی ملی برگزار شد .

1397/09/18
|
17:13

مراسم اختتامیه ی یازدهمین جایزه ی ادبی جلال آل احمد در سالن سازمان اسناد و كتابخانه ی ملی برگزار شد . در ابتدای این مراسم مهدی قزلی دبیر اجرایی یازدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد درباره آمار كلی آثار داوری شده اظهار كرد: 3213 عنوان كتاب در این دوره ارسال و مورد بررسی قرار گرفت كه 148 اثر در بخش نقد ادبی، 173 عنوان در بخش مستندنگاری، 1200 مورد داستان كوتاه و 1673 عنوان رمان و داستان كوتاه بوده است.
علیرضا بایرامی دبیر علمی یازدهمین جایزه ی ادبی جلال آل احمد در گفتگو با گزارشگر رادیو فرهنگ درباره ی جزییات این رویداد گفت :
جایزه ی ادبی جلال آل احمد در چهار شاخه اصلی نقد ادبی ، مستند نگاری ، رمان و مجموعه داستان و داستان كوتاه برگزار می شود .
وی در ادامه از یازدهمین دوره ی جایزه ی ادبی جلال به عنوان یكی از دشوارترین دوره ها یاد كرد و اظهار داشت : در برخی حوزه ها همچون نقد ادبی شاهد تشدد بسیار بودیم و در برخی حوزه های دیگر رقابت بین آثار به قدری نزدیك بود كه این مساله باعث می شد تا داوران مرتب كتابها را دوره كنند و حتی گاهی به تردید بیفتند تا بتوانند 5 برگزیده ی اصلی را انتخاب كنند .
علیرضا بایرامی درباره ی برگزیده گان در بخش های مختلف این رویداد گفت : در بخش مجموعه داستان از برگزیده این بخش تقدیر به عمل آمد ، در بخش مستند نگاری دو برگزیده ی مشترك معرفی كردیم ،در بخش رمان برگزیده معرفی كردیم و در بخش نقد ادبی هم تنها تقدیر به عمل آمد .
هم چنین در بخش جنبی از آقایان مدقق و جمشیدی تقدیر به عمل آمد كه آقای جمشیدی از نویسندگان انقلاب هستند و آقای مدقق از نویسندگان افغان به خاطر كتاب «آوازهای روسی » مورد تقدیر قرار گرفت .
در بخش نقد ادبی كتاب «بلاغت ساختاری نحوی در تاریخ بیهقی» نوشته لیلا سید قاسم از انتشارات هرمس شایسته تقدیر شناخته شد.
لیلا سید قاسم در گفتگو با گزارشگر رادیو فرهنگ درباره ی اثر خود گفت : سعی من در كتاب این بود كه زیبایی اثر بیهقی را با تكیه بر ساختارهای نحوی نشان دهم و برای این كار بر یك تئوری بلاغی نحوی تكیه كردم كه این تئوری را برای اولین بار عبدالقاهر جرجانی بلاغی ایرانی ابداع كرده و پس از او گسترش پیدا كرده و بسیار مورد استقبال قرار گرفته است .
لیلا قاسمی دارنده ی مدرك دكترای ادبیات فارسی از دانشگاه تهران است و برای ارائه ی این اثر به عنوان رساله ی دكترای خود چهار سال زمان صرف كرده است .
در بخش داستان كوتاه، كتاب «زخم شیر» اثر صمد طاهری شایسته تقدیر شناخته شد.صمد طاهری درباره ی این اثر گفت : این مجموعه داستان شامل 11 داستان كوتاه می باشد كه نگارش آن حدود 6 سال طول كشید و تعدادی از این داستانها در خوزستان در زمان جنگ اتفاق می افتد .
صمد طاهری از سال 58 داستان نویسی را آغاز كرد و اولین مجموعه داستان مستقل خود را با عنوان « سنگ و سپر » در سال 68 منتشر كرد .
در بخش جنبی آتیه داستان ایرانی، جایزه به محمدعلی ركنی، محمدرضا شرفی خبوشان، الهام فلاح و سیدمیثم موسویان كه با رأی مردم به عنوان «آتیه‌داران داستان ایرانی» انتخاب شده بودند، اختصاص یافت.
الهام فلاح در گفتگو با گزارشگر رادیو فرهنگ درباره ی اثر برگزیده ی خود گفت : بهانه ی اصلی حضور من در بین كاندیداها یازدهمین جایزه ی ادبی جلال آل احمد ، كتاب خونمردگی بود كه پیش تر برنده ی هفتمین دوره ی جایزه ی ادبی پروین اعتصامی شد . الهام فلاح درباره مضمون كتاب خونمردگی گفت : این كتاب روایت عاشقانه ای است كه در بستر جنگ اتفاق می افتد و روایتگر عشق میان دو جوان جنگ زده است كه سایه ی جنگ بر این رابطه ی عاطفی سرنوشت دیگری را برای این دو جوان رقم زده و مسیر آنها را تغییر می دهد .

دسترسی سریع