گزارش روز :راه‌اندازی مركز پایانه تخصصی صادرات صنایع دستی در گنبد فرش تركمن ثبت جهانی می‌شود

فرماندار گنبد كاووس گفت: بیشترین تمركز ما طی 2 تا 3 ماه گذشته برگزاری جلسات مدیریتی برای ثبت جهانی فرش تركمن بوده، خود من هم به دلیل علائق شخصی و جایگاه مدیریتی به شدت روی این موضوع حساس هستم و قول می دهم كه فرش تركمن ثبت جهانی شود.

1397/09/10
|
16:03

عبدالقدیر كریمی در جمع خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت جهانی شدن فرش تركمن و مسكوت ماندن موقت این پرونده گفت: پروسه ثبت فرش تركمن از مدت‌ها پیش از سوی رئیس میراث فرهنگی گلستان و خانم آتابای مدیر میراث فرهنگی و گردشگری گنبد در اولویت كاری قرار گرفته بود.

وی افزود: ما باید چند جلسه مدیریتی را برگزار می كردیم تا برخی از زمینه‌ها همچون كارگاه‌های فعال تحقق یابد تا دوستان قانع شوند كه فرش تركمن در حوزه شهرستانی ما این ظرفیت را دارد كه ثبت جهانی شود.

كریمی تصریح كرد: بیشترین تمركز ما طی 2 تا 3 ماه گذشته برگزاری جلسات مدیریتی و هماهنگی‌های بین بخشی بین شهرستان و استان بوده است، ما این آمادگی را داریم و شك نكنید كه این اتفاق خواهد افتاد، حوزه های مربوطه فعال شده، حساس سازی در حوزه دستگاه‌ها و مدیرانی كه با فرش تركمن مرتبط هستند انجام شده و دقیقا مدیران توجیه هستند كه موضوع ثبت جهانی فرش تركمن تا چه اندازه برای ما مهم است.

فرماندار گنبد كاووس با بیان اینكه ما برج قابوس را هم داریم، گفت: از زمانی كه برج قابوس ثبت جهانی شد ضمن اینكه برای مردم استان یك افتخار محسوب می شود ظرفیت فوق العاده ای را هم ایجاد كرد كه ظرفیت‌های گردشگری گنبد را بیشتر به مردم معرفی كند و این یك برند برای استان شد و مدیران به خوبی در این زمینه توجیه شدند.
وی ادامه داد: خود من هم به دلیل علائق شخصی و جایگاه مدیریتی به شدت روی این موضوع حساس هستم و قول می دهم كه فرش تركمن ثبت جهانی شود.

كریمی در خصوص مدت زمان این موضوع گفت: پس از برگزاری جشنواره اقوام در گنبد و سپری شدن هفته وحدت همه تمركز خود را روی همین موضوع می گذاریم و بسیج می‌شویم تا آنچه را كه دوستان تصمیم گیرنده برای ما شرط گذاشتند یك به یك انجام دهیم.

فرماندار گنبد كاووس در خصوص یكی از مشكلات استان گنبد و نبود تابلوهای راهنما برای رسیدن به مقاصد مهم گردشگری گفت: من این موضوع را قبول دارم و آن را جزو یكی از آسیب های این حوزه می دانم.
وی ادامه داد: سه هفته پیش جلسه ای را در همین خصوص با دوستان اداره كل میراث فرهنگی برگزار كردیم. دستور كار جلسه هم این بود كه ما چه كار كنیم و دستگاه های مرتبط مثل میراث، شهرداری، حمل و نقل، راه و شهرسازی یا خود فرمانداری چه اقداماتی را انجام دهند تا گردشگری كه از خارج كشور یا استان های دیگر به استان ما می آید گنبد كاووس را به عنوان دومین شهر بزرگ استان و یكی از شهرهای تاریخی كه حرف برای گفتن دارد، به مردم آسان تر معرفی كنیم.

وی تصریح كرد: مسیرهای دسترسی به مراكز گردشگری گنبد به سختی پیدامی شود این جزو مشكلات ماست و در همان جلسه هم برای دستگاه ها یك سری ماموریت مشخص كردیم و با محوریت فرمانداری، قرار شد یك سری تابلوهای راهنمای حوزه گردشگری به بهترین و شكیل ترین شكل ممكن تهیه شود و خانم آتابای هم ماموریت پیدا كردند كه این موضوع را پیگیری كنند.

وی افزود: هركدام از دستگاه ها مثلاً پایانه ها یك بخشی را پذیرفت، راه و شهرسازی همینطور، دوستان شهرداری و شورای شهر هم همینطور، من به شما قول می دهم كه طی 3 تا 4 ماه آینده در حوزه دغدغه هایی كه مطرح كردید و درست هم هست و اصلاً نمی خواهم توجیه یا دفاع جانبدارانه كنم مرتفع می كنیم، من به مدیریت خانم آتابای اعتقاد دارم، ایشان به درستی در این حوزه كار می كنند.

وی درباره بخش مركز صنایع دستی كه در گنبد كاووس تعطیل شده است، گفت: در آنجا مشكلاتی وجود دارد، اولاً به لحاظ مكان یابی جای خوبی انتخاب نشده كه باید برای آن فكری كنیم، فعالان و تولیدكنندگان صنایع دستی هم یك سری مشكلات جانبی داشتند كه با آنها هم صحبت كردیم و در این مباحث به جمع بندی رسیده ایم، ضمن اینكه تلاش می كنیم مركز پایانه تخصصی صادرات صنایع دستی در گنبد ایجاد كنیم.

كریمی تأكید كرد: ساختمان مناسبی در اختیار استان به یك شكلی قرار گرفته اما مالكیتش قطعی نیست، تلاش می كنیم این ساختمان بزرگ را كه مناسب این اقدام است تملك كنیم كه اگر این اتفاق بیفتد می توانیم پایانه تخصصی صادرات صنایع دستی را در گنبد راه اندازی كنیم.
وی تأكید كرد: اگر مركز پایانه تخصصی صادرات صنایع دستی راه اندازی شود چه در زمینه فرش و چه در زمینه صنایع دستی و حتی تولیدات خانگی تركمن می تواند بخش عمده ای از انتظارات ما را برطرف كند

دسترسی سریع